ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
SERVISNE INFORMACIJE

odron10.jpg

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Savu, Bosnu, Lašvu i Spreču, kao i na dionici Konjic-Jablanica, te na širem području Bijeljine. Prometuje se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja. - priopćeno je iz BIHAMK-a

BIHAMK napominje vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se prometuje naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-04:30 sati) na ovoj dionici promet se prekida.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica promet je i dalje prekinut zbog radova u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila prekinut promet.

Zbog aktualnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja. 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17