ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
SERVISNE INFORMACIJE

135577-bihamk-oprezno-vozite-mjestimicna-magla-i-poledica.jpg

Zbog prevrtanja šlepera, otežano-jednom trakom prometuje se u mjestu Oborci (Travnik-Donji Vakuf). - priopćeno je iz BIHAMK-a

U većem dijelu BIH jutros se prometuje po mokrom kolovozu. Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz, a u zapadnoj Bosni pada ledena kiša, što dodatno otežava prometovanje. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Izačić-Bihać-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar, Blažuj-Konjic, Kiseljak-Kaonik-Vitez, kao i dolinom rijeke Save. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se prometuje naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) prometu se na ovoj dionici prekida.

Za danas su najavljeni radovi na lokalitetu Ševaš njive (Mostar-Čapljina) zbog čega će u intervalu od 13:30 do 14:30 sati doći do prekida prometa u trajanju od 15 do 30 minuta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila prekinut promet.

Promet je zbog radova i dalje prekinut u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Večeras u noćnim satima (u vremenu od 21 sati do sutra ujutro do 05 sati), zbog izvođenja neophodnih radova, doći će do prekida prometa na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Kakanj. Za vrijeme prekida vozila će se usmjeravati na magistralni ili regionalni put (M-17 i R-445).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17