× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Sjednica Vijeća

ov kres preds naceln

Foto: Arhiv

 

Jučer je održana redovna sjednica Općinskog vijeća Kreševo na kojoj je između ostaloga usvojen Program rada ovog tijela za tekuću godinu. Jedna od stavki, prema riječima načelnika općine Renata Pejaka bit će i izmjena statuta i pripadajućih pravilnika koji bi trebali predvidjeti mogućnost profesionalizacije statusa predsjedatelja vijeća. Preduvjet svih promjena bit će, kako je dodao, svakako koncenzus a sve s ciljem da bi se izašlo eventualno u susret općinama gdje hrvatski narod nije u tako povoljnoj sredini a u kojima predsjedatelji iz redova hrvatskih stranaka imaju profesionalan status.
Kada je riječ o izgradnji elektroenergetskih objekata u posebnoj zoni Lopata-Radava-Elektrane, s obzirom da bi ova lokalna zajednica trebala izdvojiti skoro pola milijuna KM, to za sada, dodao je Pejak, neće biti moguće. "Proračun je prošle godine oštećen zbog pandemije a ništa manjoj šteti ne nadamo se i ove godine. Upravo je to razlog i izglasavanja odluke o privremenom financiranju kako bismo dobili na vremenu i sagledali situaciju sa punjenjem proračuna, pa tek onda donijeli realan i ostvariv prijedog proračuna. Tako da informacije iz određenih medija kako Općina Kreševo ulaže ogromne novce u ovaj projekt nisu točne.

Sjednica je prema riječima načelnika prošla dobro a politički odnosi unutar Vijeća su nadasve dobri. Ostaje, kako je kazao, pratiti amandmane na predloženi Nacrt proračuna i nadati se općem poboljšanju ekonomske situacije.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.