ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
ISTRAGA U TIJEKU

sipa-crnilo-800x445.jpg

Tri osobe su uhićene nakon što su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u suradnji s policijom otkrili i zaplijenili oružje, eksploziv i minsko-eksplozivna sredstva na više lokacija u Zeničko-dobojskoj, Tuzlanskoj i Sarajevskoj županiji.

Kako saznaju Nezavisne, bombe, zolja, puške i streljivo koji su pronađeni sumnja se da su planirani za daljnje međunarodno krijumčarenje i nezakonite aktivnosti. Neslužbeno se saznaje da su neki od uhićenih dovođeni u vezu s terorističkim napadom u Bugojnu 2010. godine.

Podsjetimo da je tada nastradao policajac Tarik Ljubuškić, teško je ozklijeđena policajka Edina Hindić, a lakše pet policajaca. Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e, rekao je da su tri osobe uhićene zbog sumnje da su počinila kazneno djelo neovlašteni promet oružja i vojne opreme te proizvoda dvojne upotrebe.

“Po nalogu Suda BiH izvršen je pretres na četiri lokacije u Sarajevskoj, Tuzlanskoj i Zeničko-dobojskomj županiji, a otkrivene su i oduzete veće količine naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava kao i drugi predmeti koji će poslužiti u daljnjem kaznenom postupku”, rekao je Miladinović, koji nije otkrivao detalje iz istrage.

Iz Tužiteljstva BiH, po čijem nalogu se provodi ova akcija, priopćili su da su pripadnici SIPA i MUP-a ZDŽ tijekom pretresa i uhićenja na više lokacija na području ovog, Tuzlanske i Sarajeske županije otkrili i zaplijenili oružje, eksploziv i minsko-eksplozivna sredstva.

“Sumnja se da je naoružanje planirano za međunarodno krijumčarenje i nezakonite aktivnosti”, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. Namjera im je bila da oružana sredstva prokrijumčare u zemlje EU, gdje bi bila korištena za izvršenje kriminogenih aktivnosti.

 

 

Nezavisne

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17