ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Stanje na cestama

snijeg put

 

Prema prikupljenim podacima ovoga jutra prometuje se po mokrom i mjestimično klizavom kolniku, a u višim predjelima kolnik je mjestimično zasniježen. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim putnim pravcima.

Ekipe putne službe su na terenu i interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

S obzirom na to da su za vikend i početak narednog tjedna u BiH najavljene izuzetno niske temperature, vozači se savjetuju da vozilo pripreme za zimske uvjete vožnje: češće palite vozilo kako akumulator ne bi oslabio, provjerite ispravnost akumulatora prije početka tjedna, podmažite gume i brave na vratima vašeg vozila, očistite vozilo od snijega i leda, dopunite gorivo minimalno do pola rezervoara, a u slučaju potrebe pozovite na broj 1282.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17