× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
  • Humanitarna akcija "Unpedo"

aishasdfas

Jedna od najčešće ponavljanih izjava Majke Tereze odnosi se na male stvari. Nije potrebno činiti velike stvari, kazala je, nego male stvari velikim srcem.

Vrtić „Upendo“ u Korogweu u Tanzaniji zapravo je velika stvar, ogromna za Afriku, ali izgrađena poput slagalice; svaki građevinski element trebalo je strpljivo čekati. Znate ono kada za svaku dozvolu, pa komad opeke, cigle, aluminija uprete pogled prema Nebu i čekate da Providnost usmjeri. Jer, za „Upendo“ nisu dizani krediti. Izgradili su ga nemoćni, siromašni, djeca, radnici, oni kojima je malo milijun.

„Upendo“ na swahili jeziku znači ljubav, i nije bilo logičnijeg naziva za dječji vrtić kojega u srcu Tanzanije gradi Udruga građana Zvijezda Mora iz Neuma od ljubavi jer ljubav ga, ona čista, agape gradi i privodi kraju.

Nije u cilju ekipi iz Zvijezde Mora hvaliti se, ne žele biti u prvom planu, ali prilika je ovo da i njihovo ime urežete negdje u pamćenje jer ćete početi vjerovati u čuda kada s upoznate s njihovim radom. Toliko humanitarnih akcija za najpotrebitije, toliko kreativnosti na jednom mjestu, volonterski, u čast života, rijetko ćete gdje naći. Upendo je zato kruna svega, a došao je, ne možemo reći slučajno, nego po logici stvari, nakon nekoliko misijskih iskustava u Africi i rada s djecom željnom znanja i obrazovanja.

126530573 1227434777642722 8895500575766149767 n

Danas ovaj dječji vrtić ima oblik, njegova vanjska konstrukcija je dovršena, što je opet čudo uzme li se u obzir da se gradi donacijama od prosinca 2019., a da je njegovu gradnju obuhvatila pandemija koronavirusa i to skoro od samog početka.

Humanitarna akcija

Razlog zbog kojeg su iz Udruge ovaj put išli s medijskim istupom je nova humanitarna akcija za dovršetak opremanja interijera vrtića kako bi djeca već u idućoj godini mogla prostorije sada prazne zgrade blagosloviti smijehom i igrom. Kako bi uspjeli u tom naumu, Zvijezda Mora organizira novu humanitarnu akciju, kao i uvijek dosad, po principu - mi vama uspomene, vi Tanzaniji bezbrižno djetinjstvo i priliku za bolju budućnost.

U suradnji s Caritasovim radionicama Betlehem u Čapljini i Emanuel u Mostaru te Dječjim vrtićem u Neumu, Udruga je pristupila izradi suvenira koje će svi Neumljani, ali i oni koji se zateknu taj dan u Neumu, po simboličnim cijenama moći kupiti iza župnih misa 29.11.2020. Naravno, za sve one koji žele doprinijeti, a nalaze se daleko od Neuma, Zvijezda Mora će omogućiti narudžbe preko svoje Facebook stranice 

U ponudi uspomena izrađenih rukama najnevinijih moći ćete kupiti zanimljive privjeske, magnete, majice i dekorativne bočice maslinovog ulja.

Iz Zvijezde Mora poručuju kako su svjesni teških vremena u kojima se danas svi nalazimo, ali podsjećaju da ona u Africi traju skoro oduvijek. Vaše malo njima je ipak čitavo bogatstvo.

{source}
<!-- You can place html anywhere within the source tags --><iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FUdrugaZvijezdaMora%2Fposts%2F2853676134912590&show_text=true&width=552&height=735&appId" width="552" height="735" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>


<script language="javascript" type="text/javascript">
// You can place JavaScript like this

</script>
<?php
// You can place PHP like this

?>
{/source}

 

izvor:dnevnik.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.