ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
PREVENTIVNE MJERE
 
Štab je preventivno zaključio da prekine rad srednjih i osnovnih škola od 26. listopada do 1. studenog. Škole će organizovati nastavu na daljinu korištenjem online sustava nastave.

Ugostiteljski objekti će biti zatvoreni već od 22 sata, a u skladu preventivnih mjera. Također, donesena je preporuka da se ne održavaju politički skupovi.

U RS-u je došlo do značajnog pogoršanja situacije, rekao je ministar zdravlja Alen Šeranić dodavši da je bh. entitet po skali ozbiljnosti na sredini tabele u Europi.

Također, očekuje se pogoršanje slike kada su u pitanju umrle osobe koje su bile zaražene koronavirusom.

Ranije je rečeno da se zabranjuje muzika uživo u ugostiteljskim objektima, zabranjuju se privatna okupljanja do 10 lica što uključuje svadbe i slave.
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović nazočila je na sjednici štaba, a član predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije je kazao da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj teška i kompleksna, a da je najveći problem opterećnost zdravstvenog sektora.

Apelirao je na građane ovog bh. entiteta da se pridržavaju propisanih mjera da bi se spriječilo širenje korona virusa, odnosno da nose zaštitne maske, drže distancu i održavaju osobnu higijenu, te smanje kontake i okupljanja.

Na pitanje da li je zbog epidemije moguće očekivati zatvaranje nekih gospodarstvenih subjekata, Dodik je rekao da će svi koji se ne budu pridržavali propisanih mjera biće rigorozno kažnjeni i zatvoreni.
 
Klix.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17