ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Oduševljen posjetama

novak_djokovic_meditacija_piramida_semir_osmanagic_visokocoba-2.jpg

 

 

Novak kupio zemlju, gradi hotel u Visokom! Novak Đoković (33) okreće se hotelijerstvu, a njegov prvi hotel bit će u Visokom.  Prošlotjedni boravak u mjestu nedaleko od Sarajeva Nole je iskoristio da ponovno napuni baterije na bosanskoj piramidi Sunca i u tunelima Ravne ispod nje, ali i da bi ginalizirao kupovinu zemljišta na kojem će graditi smeštajno-ugostiteljski objekt.

Iscjeljiteljska moć

Odluku da gradi hotel u Visokom prvi reket svijeta je donio zajedno sa obitelji jer se u srpnju, prilikom prve posjete bosanskoj piramidi, zaljubio u taj kraj, ali i spoznao iscjeliteljsku moć, koju ona ima. Zato je, prema saznanjima srpskog Telegrafa, ovaj put poveo suprugu Jelenu da se i ona uvjeri u blagodati tog prirodnog fenomena prije nego što definitivno uđu u nov poslovni izazov.

– Novak se oduševio mjestom Visoko, bosanskom piramidom i tunelima ispod nje, za koje kažu da dva sata provedenih u njima mijenjaju sedam dana oporavka na planini. On je to osobno iskusio ljetos, poslije preležane korone, jer se munjevito oporavio i počeo da se osjeća bolje i tijelesno i duhovno. Odmah je osvojio Cincinati masters, a osvojio bi i US open da mu nisu smjestili skandal sa pogađanjem sudije. Tada je čvrsto riješio da bosansku piramidu i njenu snagu približi svima. Zato je kupio zemljište u Visokom, na kojem namjerava da gradi hotel. Bit će to moderan i luksuzan objekt, ali će cijene biti pristupačne da bi u njemu mogao da boravi i naš običan čovjek. Recimo, smještaj za djecu će biti potpuno besplatan – otkriva izvor srpskog Telegrafa dobro upućen u Novakove planove u Bosni.

Drugi dom 

Da je opčinjen prirodnim fenomenom u Visokom, Novak ne krije. Ako je suditi na osnovu njegovih izjava prilikom prošlosedmične posjete, namjera mu je da mu gosti budu svi kojima je potreban brz oporavak od svakodnevnih napora, a, prije svega, njegove kolege.

– Bosansku dolinu piramida smatram svojom drugom kućom. Pozvao bih sve sportaše da dođu ovamo, da provedu neko vreme u tunelima Ravne, koji su jako djelotvorni na uvećanju kisika u plućima i izravno utječu na regeneraciju i oporavak – rekao je Novak u Visokom, gdje je boravio u društvu domaćina i osnivača fondacije Arheološki par: Bosanska piramida Sunca Semira Osmanagića, piše visoko.co.ba.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17