ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Nastavak regulacije

visoko uredjenje korita

Uređenje korita na ušću Fojnice u Bosnu u Visokom je završeno, a radovi su izvođeni u fazama. Lijeve obale rijeka rađene su od 2012. do 2014. godine i uloženo je 360 tisuća  KM, a od 2017. do 2020.  uređena je desna obala korita Bosne.  

Za te namjene Agencija za vodno područje rijeke Save izdvojila je 750 tisuća KM. U isto vrijeme, uređeno  je i ušće Fojnice u Bosnu.

- Radove je u dvije faze sa 500 tisuća KM financirala AVP Sava, a Grad Visoko je uložio 200tisuća KM. Ukupna vrijednost ovog projekta je milion i 800 hiljada KM, Agencija za vodno područje rijeke Save uložila je 1,6 miliona. Grad Visoko je podržao radove sa  200 tisuća  KM - izjavio je rukovoditelj Sektora za realizaciju projekata AVP Sava Mirza Bezdrob.

Bezdrob je pojasnio da je izgrađen betonski zid, visine 1,5 metara.

- Na njega se oslanja obloga od betonskih prizmi položenih na tamponski sloj u nagibu 1:2,5  do visine velikih voda stogodišnjeg povratnog perioda. U cilju stabilizacije korita postavljeni su pragovi, sve je upotpunjeno šetnicom dužine 400 metara – dodao je Bezdrob.

Uređenje korita i obala na ušću Fojnice u Bosnu trebalo bi da spriječi izlijevanje rijeka, česta plavljenja i velike materijalne štete.

 U projekte uređenja korita Bosne u Visokom, Agencija za vodno područje rijeke Save, od 2012. godine do danas, uložila je 2 milijuna i 150 tisuća KM. Planiran je i nastavak regulacije nizvodno od Gradskog mosta, a najavljena je i izgradnja obaloutvrde i u naselju Ozrakovići.

Otvaranje ponuda planirano je za 19. listopad. Uređenje korita trebalo bi da spriječi urušavanje lokalne ceste i siguran put djeci do škole, priopćeno je iz Agencija ze vodno područje rijeke Save.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17