ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Odluka Stožera

granica

Stožer civilne zaštite Hrvatske odlučio je danas da do 15. listopada produži odluku o privremenoj zabrani prelaska graničnih prelaza Hrvatske.

Osim ove, doneseno je još pet odluka o neophodnim epidemiološkim mjerama a koje su donesene na prijedlog stožera civilne zaštite Zadarske županije, Dubrovačko-neretvanske, Varaždinske, Vukovarsko-sremska i Brodsko-posavske županije, javljaju hrvatski mediji.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije produžava se do 1. studenog Odluka o uvođenju neophodnih epidemioloških mjera za područje županije.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Varaždinske županije do 31. listopada produžava se Odluka o uvođenju epidemiološke mjere ograničenja svadbenih svečanosti za područje ove županije.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Vukovarsko-Sremska županije u trajanju od 14 dana uvode se mjere da se na svim okupljanjima gdje je prisutno više od 50 osoba vodi evidencija prisutnih s osnovnim informacijama /ime, prezime i broj telefona/, zatim da je na svim društvenim i javnim okupljanjima obavezno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obavezno je i nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

Organizatori sportskih takmičenja obavezni su osigurati uvjete za održavanje takmičenja uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a sportska takmičenja u zatvorenim prostorima mogu se održavati samo bez prisustva gledalaca.

Prilikom ulaska u javne ustanove stranke su obavezne nositi masku za lice ili medicinsku masku, te dezinficirati ruke. Umirovljenicima je preporučeno da ne odlaze na organizirana putovanja, te da ne sudjeluju na organiziranim okupljanjima većeg broja osoba, piše dnevnik.ba.

Preporučeno je i ograničavanje izlazaka korisnika izvan prostora pružalaca usluga smještaja u sistemu socijalne zaštite, osim iz medicinskih ili drugih opravdanih razloga, te zabrana posjeta korisnicima domova za starije i nemoćne osobe.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije donosi se Odluka da na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 100 osoba.

Na privatnim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, na pogrebima i posljednjim ispraćajima može biti prisutno najviše 50 osoba. Organizatori svih društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za sprovođenje epidemioloških mjera, te su dužni vršiti pojačani nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije donio je odluku da je zbog blagog poboljšanja epidemiološke slike, od danas na snazi izmijenjena Odluka o uvođenju neophodnih epidemioloških mjera za područje Zadarske županije kojom se dozvoljavaju posjete domovima za stare i nemoćne uz pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ostale epidemiološke mjere i dalje su na snazi.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17