ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Ostao vjeran svojoj Brezi ali i Kiseljaku

dr brenjo rip

Breza je prije dva dana izgubila jednog izuzetnog čovjeka, vrhunskog ljekara, koji je bio omiljen kod svakog stanovnika ove općine, ali i susjednih mjesta Vareš, Ilijaš, Visoko, Kiseljak.


Na bolji i nadamo se pravedniji svijet u 67. godini otišao je Primarijus Dr. Dragoljub Brenjo.


Dr. Brenjo rođen je 1953. god. u Mostaru, a gotovo čitav radni vijek proveo je u Brezi, odakle mu je obitelj a gdje je jedno vrijeme obavljao posao i dužnost direktora Doma dzravlja. Završio je medicinski fakultet u Sarajevu, specijalizirao neuropsihijatriju. U svojoj bogatoj karijeri obranašo je i dužnost ministra zdravstva ZE-DO kantona, a na tu funkciju imenovan je 2015.god. Za vrijeme rata u BiH dao je ogroman doprinos radu Ratne bolnice Breza, gdje je obavljao veliki broj poslova iz djelokruga svoje specijalnosti, ali je vršio i operativne zahvate. Bio je prisutan i u sportskom životu Breze,a njegov neočekivani odlazak iznenadio je sve žitelje ovog malog kraja.
Sahrana je jučer obavljena na gradskom pravoslavnom groblju u Brezi a nazočili su joj i djelatnici Doma zdravlja Kiseljak na čelu sa direktorom dr. Ninom Babanom ali i sestrom Ivkom Trogrlić koja je bila najbliža suradnica pokojnog doktora. Naime sestra Ivka vodi Centar za mentalno zdravlje pri Domu zdravlja Kiseljak u kojem je dr. Brenjo ostavio neizbrisiv trag. Naime, osim što je u ovoj insituciji radio preko 20 godina, bio je jedan od omiljenih kolega ali i definitivno, omiljenih liječnika brojnih Kiseljačana.

"Pacijenti ga nisu doživljavali samo kao liječnika nego i kao istinskog prijatelja. Pacijenti se ne prestaje javljati, mnogi su imali i imaju potrebu oprostiti se s ovim divnim čovjekom i kolegom. Ovo je ogroman gubitak za naš kolektiv a pogotovo korisnike našeg Centra. Dao je neizmjerljiv doprinos Domu zdravlja Kiseljak ali i svim žiteljima Kiseljaka i velik dio njih je nazočio jučerašnjem oproštaju u Brezi, općini kojoj je do kraja ostao vjeran jednako kao i našem Kiseljaku", kazala je gospođa Trogrlić.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17