ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Za krunu se natječe i Kiseljačanka

miss federcije maja antonela

 Iako u izvanrednim okolnostima izbor "Miss Federacije BiH 2020" bit će održan uz propisane epidemiološke mjere zaštite zbog koronavirusa. Manifestaciju će pored Federalne TV izravno prenositi i RTV TK. Manifestacija će biti održana sutra u Centru za kulturu Lukavac u 21 sat.

Djevojke iz cijele Federacije BiH natječu se za titulu Miss Federacije i plasman u državno finale "Miss BiH za Miss Svijeta 2020".

U pripremi ovog događaja djevojke su se okupile u Lukavcu gdje su im domaćini pokazali ljepote i krajolike Lukavca te čuveno jezero Modrac gdje su snimale i video klipove koje će gledaoci imati priliku vidjeti u tv prijenosu uživo.

Podsjećamo, za krunu i plasman u daljnje natjecanje natječe se i naša Kiseljačanka Maja Slomo--> KISELJAČANKA SE NATJEČE ZA TITULU MISS FEDERACIJE

Ovogodišnji izbor Miss Federacije BiH održava se u vrijeme Sajma turizma i ekologije "List" u Lukavcu koji su zajedno sa Turističkom zajednicom Općine Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije turizma te zaštite okoliša.

Izbor Miss Federacije BiH i ove godine ima moto "Ljepota sa svrhom" i postao je tradicionalna manifestacija u BiH u kojoj sa sudjeluju mladi sa područja cijele BiH. Kao takav promovira mladost, volonterizam, humanizam, ljepotu i pozitivne vrijednosti našeg društva. Upravo činjenica da ovaj projekt ima i kulturno-edukativni i humanitarni karakter, čini ga posebnim.

Direkcija izbora Miss BiH svake godine odabere neku od opće korisnih tema za cijelo društvo i zajednicu te ih promovira putem ovog najgledanijeg TV programa te time opravdava svoj epitet ljepota sa svrhom.

- Nakon naše inicijative i provedene dvogodišnje kampanje za prikupljanje pomoći za obnovu srednje muzičke škole u Tuzli, da pokrenemo donatore, da probudimo i nadležne zvanične institucije da se ozbiljno uključe u rješavanje ovog problema, koji je od velikog značaja i interesa za Grad Tuzlu ali i cijelu BiH. Sada smo na pragu ostvarenja cilja, stara zgrada je srušena ali postoje čvrsti argumenti i finansijska podrška institucija da se u grad Tuzlu vrati "Hram kulture", nova zgrada muzičke škole sa novim instrumentima. A učenici će uzvratiti svojim vrijednim radom novih naraštaja koji će pohađati ovu školu, te sa novim osvojenim peharima na državnim takmičenjima kao što su to i do sada često osvajali u težim uslovima rada - saopćili su organizatori.    

Kako je najavljeno, ove godine će se sudionice ove manifestacije baviti pitanjem zaštite okoliša i promocije domaćeg turizma.

- Direkcija Miss BiH ove godine upravo promovira turizam i skreće pažnju na važnost zaštite okoliša. Ovaj sajam je pravo mjesto da se prezentiraju turistički potencijali kako Općine Lukavac i TK-a, tako i BiH, ali i prilika da prenesemo pozitivne primjere u razvoju turizma, ekologije, ugostiteljstva i kulture - izjavila je izvršna direktorica Direkcije Miss BiH za Miss svijeta Stela Zubak Jovanović.

Ove godine izbor "Miss BiH za Miss svijeta" obilježava 25 godina rada.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17