ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Treća faza

kamera javna

 U toku je realizacija treće faze postavljanja gradskog video nadzora na području grada Visoko. Trenutno se izvode radovi na postavljanju kamera na 11 lokacija, na širem području grada: Od Seoče do Vratnice, od Gračanice do Buka.

S obzirom na sveobuhvatnost radova, treća faza tehnički je najzahtjevnija, saopćeno je iz Grada Visoko koji je, kako ističu, jedna je od prvih lokalnih uprava u Bosni i Hercegovini koje su uspješno implementirale projekat integralnog sistema video nadzora na širem području grada.

Prve aktivnosti realizacije postavljanja video nadzora započele su 2014. godine, definisanjem projektnog zadatka i izradom tehničke dokumentacije, a sam projekat predviđa uspostavu sistema po fazama. U prvoj fazi pokriveno je 12 lokacija s pripadajućim data i monitoring centrom. U drugoj fazi instalirane su analitičke kamere koje mogu identifikovati vozila na osnovu registarskih oznaka, a kojima su pokriveni ulazi u grad Visoko. 

U narednom periodu planirano je nadzornim kamerama pokriti lokacije divljih deponija kako bi se spriječilo nelegalno odlaganje otpada sa posebnim akcentom na riječna korita. Također, planirano je izvršiti mapiranje i identifikaciju privatnih nadzornih sistema, a sve s ciljem poboljšanja sigurnosti građana, navodi se u priopćenju Press službe Grada Visoko.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17