× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Zajedno će graditi put koji povezuje dva naselja

mladen renato ugovor

Zajedno će graditi put koji povezuje naselja Ljetovik i Bukva

          Duljinom mali, ali  zbog povezanosti stanovnika dvaju naselja značajan put između Ljetovika u općini Kiseljak i Bukve u općini Kreševo, zajednički će graditi dvije susjedne općine. Sporazum o izgradnji lokalne ceste u duljini od 800 metara koja povezuje Ljetovik i Bukvu ovih su dana potpisali Mladen Mišurić Ramljak i Renato Pejak, načelnici Kiseljaka i Kreševa. Prema potpisanom dokumentu, dvije općine zajedno će uraditi premjer radova neophodnih za asfaltiranje spomenute dionice,  općina Kiseljak će osigurati materijal za asfaltiranje, a općina Kreševo će, sukladno Zakonu o javnim nabavama, odabrati  i platiti izvođača radova.

„Izgradnja lokalnog puta od Ljetovika do Bukve iako se čini malim projektom, zapravo je iznimno važan projekt za stanovnike oba naselja koji su povezani rodbinskim i prijateljskim vezama. Mnogi od njih rođeni su u Bukvi, a žive u Ljetoviku ili žive u jednom, a imaju imanje u drugom naselju. To su samo neki od primjera međusobne povezanosti žitelja dvaju naselja koje trenutačno povezuje loš zemljani put koji strada prilikom većih padalina i njime je teško prolaziti“, pojasnio nam je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Kiseljaka.

„Za stanovnike Bukve koji su s Kreševom i Kiseljakom povezani putem Volujak- Lepenica bolja povezanost s Ljetovikom značit će puno jer će lakše do naselja Brnjaci u koje većina najčešće svakodnevno putuje, poslom ali i zbog drugih razloga. Asfaltiranje ovog puta značajno je i za cijelu općinu Kreševo koja dobiva alternativan pravac u slučaju izvođenja radova na lokalitetu „Dera“ na regionalnoj prometnici Kiseljak- Kreševo“, pojasnio nam je Renato Pejak, načelnik općine Kreševo. Za općini Kreševu, naglašava Pejak  kvalitetna  cestovna infrastruktura i povezanost s Kiseljakom od životne su važnosti.  Ne samo kad su u pitanje regionalne već i lokalne ceste koje su dobar primjer malih ali značajnih ulaganja za lokalno stanovništvo.

AP/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.