ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Pronađena tijela ključni su materijalni dokaz zločina

eksh bug prvi dan

Pronađena tijela ključni su materijalni dokaz zločina

 

Ekshumacije na području Rostova se nastavljaju sutra, potvrdio nam je Marko Jurišić, član Kolegija Instituta za nestale osobe BiH.

„Mi smo danas, iako nas je kiša prekidala u više navrata, pronašli kompletne posmrtne ostatke tri osobe. Oni će kako sam već rekao biti prebačeni u prosekturu groblja na Prahuljama u Travniku gdje će se u idućih mjesec dana otprilike obaviti identifikacija uz pomoć DNK. Nakon toga obiteljima će biti omogućeno da pokopaju svoje najmilije kako oni to žele, u skladu sa svojim običajima. Već sad sa sigurnošću možemo kazati da je riječ o nestalim Hrvatima Bugojna. Ekshumacija se nastavlja, pretražit ćemo sve sumnjive lokacije u potrazi i za ostalim nestalim Hrvatima Bugojna“, potvrdio nam je Jurišić .

Podsjećamo, bugojanski Hrvati tragaju za tijelima 19 nasilno odvedenih hrvatskih logoraša te još 16 civila. Nakon današnje ekshumacije koja je rezultirala pronalskom tri kompletna tijela, dugogodišnja nastojanja negiranja zločina pala su u vodu jer za godinama prikrivani zločin postoje ključni materijalni dokazi, tijela žrtava.

 

bug-eksj-ljudi.jpg

 

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17