Tužna vijest

medvjedica sumari

Medvjedica koja je jučer pronađena u teškom stanju u Bjelovićima kod Kreševa kako na kamenolomu nepomično leži, uginula je danas uprkos naporima veterinara da je spase.
Nakon što je pronađena, medvjedica je prebačena u prostorije Veterinarskog fakulteta u Sarajevu gdje je i uginula.

 

Uz medvjedicu su pronađena i dva mladunčeta zasad dobrog zdravstvenog stanja.

Podsjećamo, medvjedici je jučer hitnom intervencijom volonterski tim Veterinarskog fakulteta u Sarajevu zajedno s kolegama s Poljoprivrednog fakulteta pružio pomoć, ali ni nakon toga prognoze nisu bile dobre iako su se svi koji su učestvovali u toj misiji spašavanja nadali najboljem.

Ranije u razgovoru za Klix.ba doc.dr Vedad Škapur koji je bio u tom timu, kazao je da su se i ranije dešavala uginuća medvjeda oko Kotor Varoši te je i on sumnjao na trovanje.

"Strah nas je da se ne radi o nekom trovanju, da nisu u pitanju neki pesticidi koji se sad u vremenu špricanja voća koriste. U Federaciji BiH nije regulisan status interventnog tima koji bi se bavio našim nacionalnim blagom, divljim zvijerima. Mi smo, profesori s Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta tražili da se to formira, nadamo se da će se to usvojiti", kazao je tom prilikom Škapur.

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17