ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Čestitke

opcina bugojno logo

Zbog pandemije koronavirusa izostali su događaji koji su redovno organizirani u okviru obilježavanja 20. svibnja, Dana općine Bugojno.

U čestitkama koje su građanima uputili čelni ljudi izvršne i zakonodavne vlasti u tome gradu, izražena je nada da će se ovaj značajni datum već od iduće godine ponovo početi obilježavati na način kako je to bilo ranije, svečano i dostojanstveno.

-Zbog pojave COVID-19, prvi put imamo jednu ovakvu specifičnu situaciju, u kojoj obilježavamo Dan općine. Ali, nakon teškog vremena za sve nas, mislim da dolazi do normalizacije stanja, i da se život polako nastavlja. Vjerujem kako ćemo ubrzo moći kazati da su iz nas uspješni mjeseci borbe s opasnim virusom - kazao je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Aktuelna situacija s koronavirusom onemogućila je i sazivanje svečane sjednice Općinskog vijeća, koja se tradicionalno održavala tim povodom u Kristalnoj sali Općine Bugojno.

-Poštujemo sve mjere propisane od strane kriznog stožera, tako da ovim putem čestitam svim građanima Dan općine, uz poziv da se svi još malo strpimo kako bi umanjili sve ove aktivnosti vezane za koronavirus - naglasio je predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić.

Njegov zamjenik Salih Gurbeta je istaknuo kako su "protekli mjeseci za sve građane bili teški, te da bi isti mogli biti i izazovi, koji ih očekuju".

-Ipak, vjerujem u bolje dane za sve, i da ćemo sve eventualne teškoće pred nama riješiti na najbolji način - zaključio je. 

Bugojno je status općine dobilo 1870., a 20. svibnja 1886. prvi put je zasjedalo Općinsko vijeće u kojem su participirali pripadnici svih naroda, koji su u to vrijeme živjeli na teritoriji toga grada.

Ovaj događaj predstavlja prvi oblik parlamentarizma, demokracije i političkog djelovanja kroz državne institucije sistema, zbog čega je Općinsko vijeće 19. svibnja 2008. usvojilo odluku da se 20.svibnja obilježava kao Dan općine Bugojno.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17