• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

Ukupno 323 u BiH

korona test

Kako saznajemo, pet osoba u Tuzli su bile u kontaktu sa ranije zaraženima iz Medicinskog instituta Bayer, poznatijeg pod nekadašnjim nazivom Centar za srce. Nakon potvrđivanja da je koronavirusom u Tuzli zaražena medicinska sestra iz Medicinskog instituta Bayer u Tuzli pod epidemiološkim nadzorom našlo se okvirno 100 osoba koje su bile u njenom bliskom kontaktu.

Testiranju na koronavirus tokom noći je podvrgnuto 46 osoba, a ministrica zdravstva TK Dajana Čolić za Klix.ba je kazala da dosadašnje analize Zavoda za mikrobiologiju UKC-a Tuzla pokazuju da je koronavirusom zaraženo još devet osoba.

Čolić je navela da je pet novozaraženih povezano sa osobama iz Medicinskog instituta Bayer kojima je jučer utvrđeno prisustvo SARS-CoV-2 virusa.

Nulta osoba još uvijek nije pronađena, a prema trenutno dostupnim zvaničnim informacijama u samoizolaciji će se naći okvirno 300 osoba.

U izolatoriju Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli trentutno je hospitalizorano devet pacijenata.

Slučajevi u Hercegovini

Kad je u pitanju jug zemlje, riječ je o dva slučaja Mostaru i pet slučajeva u Čitluku koji su potvrđeni sinoć, ali su u statistiku uvedeni tek jutros. Računajući uz to da su još 4 osobe zaražene koronavirusom u Konjicu i jedno u Posušju, što smo već pisali u ovom hercegovačkom kantonu je registrovano 12 novooboljelih osoba u prošla 24 sata.
 
KLIX.BA
0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17