• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

stojkovici most radovi

Nakon sedam mjeseci čekanja radovi na mostu u novotravničkom naselju Stojkovići, koji je odnijela poplava u veljači, jučer  su nastavljeni.

Naime, predstavnici firme “Širbegović” održali su  obećanje te izgradili, dopremili i postavili nosivu konstrukciju mosta, što je značaj korak naprijed u završetku davno započetog projekta koji na na kraju ugrozio i sigurnost školske djece koja su do škole morala preko improvizirane skele preko rijeke bez ikakve ograde, piše drukciji.ba

Zadovoljni ispunjenim obećanjem su i u Mjesnoj zajednici Stojkovići, čiji nam je predsjednik Zvonimir Kajić kazao kako djeca napokon ne moraju više prelaziti preko opasne skele.

“Djeca prelaze preko opasne skele, veoma je bitno da se što prije krene u završnu realizaciju projekta. Mi smo kao mještani izrazili zabrinutost i nadam se skorom završetku”, rekao je Kajić.

Iako su, dodaje, dugo čekali, na kraju se isplatilo.

“Napokon smo dočkali i taj dan. Ovo je za nas veliki pomak, od početka smo sve moguće poduzeli da se štp što prije krene u realizaciju. No, bilo je određenih problema, čekanja na rokove, tendere, pa onda nije bilo dizalice firme Širbegović… Važno je da smo na kraju i dočekali”, rekao je Kajić.

Sretni su i mještani koji naglašavaju kako im je drago da je obećanje ispunjeno. Tako Darko Dujmušić kaže kako je sada sve na poduzeću “David " koje treba završiti treću fazu radova.

“Nadamo se da će u najskorijem vremenu “David” završiti preostale radove na ploči, pristupnim pločama i ogradi da konačno možemo koristiti most”, rekao je Dujmušić.

 

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17