misuric ramljak zovko

Na poziv Delegacija EU u BiH i Ureda Specijalnog predstavnika EU u BiH Mladen Mišurić-Ramljak načelnik općine Kiseljak boravi u Belgiji.
Riječ je o inicijativi u okviru koje će određenom broju izabranih zvaničnika i članova akademske zajednicebiti omogućeno učešće u u edukativnom događajumeđunarodne organizacije G1000 u Eupenu (Belgija), u razdoblju od 12.do 13. rujna 2019.godine.

Tema je diskurzivna (deliberativna )demokracija a događaje je posvećen inovativnim alatima kojima se pospješuju demokratski procesi, specifično putem direktnog angažmana građana unutar diskurzivnih procesa u lokalnim zajednicama.

S više od 40 sudionika iz devet različitih zemalja, sudionicima iz BiH se pruža umrežavanje i razmjena ideja s drugim kreatorima politika i ljudima koji također pokušavaju unaprijediti demokratske procese kroz uključivanje građana u donošenje javnih politika.

g100-org.jpg

Dolazak sudionika se očekuje danas dok će sutra radni dan početi sesijom o Ustavnom kongresu Irske uz nazočnost stalnog tajnika Kongresa. Događaju će nazočiti i autor i utemeljitelj G1000 David Van Reybrouck kao i brojni akademski profesori zbog tebe obrazovne reforme.

Od značajnijih imena tu je i premijer vlade njemačke zajednice Belgije Oliver Paasch kao i članica ekspertne grupe Skupštine građana Irske ili izvršni direktor fondacije "newDemocracy" Iain Walke.

 

69801804_601435353721442_1482153764574986240_n.jpg

 

 

A osim pokušaja uspostave što više kontakata sa međunarodnim ogranizacijama, Općina Kiseljak posebna prijateljstva njeguje sa Gradovima prijateljima među kojima je i mađarski Koljnof.
Naime, u ovoj općini u zapadnoj Mađarskoj žive ponosni gradišćanski Hrvati a gosti načelnika Koljnofa Franje Grubića  svake godine povodom Dana općine budu i članovi izaslanstva iz Kiseljaka. Tako će biti i ovoga vikenda. Osim međusobnih službenih posjeta, Kiseljak i Koljnof surađuju i u ostalim segmentima poput obrazovnog i kulturnog a Kiseljak u ovom gradiću ima i svoju ulicu.

 

kiseljak-ilica_koljnof.jpg

 

 

artinfo.ba

 

 

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17