× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Agro centar
Ecos
kiseljak open

domic bojan

Nova školska godina opasno kuca na vrata a ponajveća briga svih roditelja su knjige. Po brojnim općinama organiziraju se akcije razmjene udžbenika kako bi se izbjegli barem neki troškovi.


Ponukani špekulacijama i brojnim pitanja i upitnicima koji još stoje iznad zabrinutih glava ravnatelja, profesora a posebno roditelja, kontaktirali smo resornog ministra Bojana Domića koji nam je potvrdio da će se praksa oslobađanja određenih kategorije od plaćanja udžbenika nastaviti i ove godine. To su prije svega obitelji u socijalnoj potrebi, kao i učenici prvih te drugih razreda.
Međutim, još je važnija informacija da su sredstva namijenjena za ovu svrhu ove godine znatno povećana što će biti praksa i naredne dvije godine jer je krajnji cilj opskrbiti sve škole u Županiji udžbenicima odnosno potrebnim knjigama za svu djecu. Informaciju nam je dakle potvrdio ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽSB Bojan Domić kazavši da je važno izabrati dobavljača a onda osigurati standarde koji će onemogućiti izmjene gradiva odnosno potrebu za konstantnim mijenjanjem udžbenika.

Proces će dakle trajati otprilike dvije do tri godine, no tijekom ovog razdoblja, ulaganja će biti konstantna kao i povećanje sredstava koje je započelo ove godine.

Iznos potreban za opskrbu svih škola potebnim udžbenicima premašuje milijun KM, no ministar je uvjeren da će u naredne dvije godine, kupovina udžbenika ili pak razmjena istih biti prošlost.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.