× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
C&D i Doper
Ecos
kiseljak open

lepenica dvoriste crkve knjiga

Lukas, četiri godine u paklu i natrag naslov je knjige koja govori o svjedočanstu mladića iz Njemačke koji je bio uvučen u jednu od opasnijih svjetskih sotonističkih sekti. Knjigu je s njemačkog jezika prevela Bernardica Juretić Rožman.
Za Lukasa, (lažno ime) koji je u trenutku pisanja knjige imao je 19 godina i ovo je jedna vrsta autobiografije,  autorica kaže da se nada da je još živ s obzirom na opasnost koja mu je prijetila po izlasku iz sekte.
Naime, u istu ga je s 15 godina uvukao prijatelj, bez da je autor knjige znao u tom trenutku u što se opušta. Uz profesionalnu pomoć se uspio spasiti no u strahu za vlastiti život, na kraju knjige je objavio ovjerene izjave koje bi službena lica trebala objaviti (imena i činjenice kojih se sjeća) u slučaju da mu se što dogodi.
Autorica kaže da je knjiga na prvo čitanje nije nešto posebno dojmila sve dok se u Hrvatskoj nije dogodio strašan slučaj kada je jedan mladić, pod utjecajem sekte ubio vlastite roditelje. Knjizi se zatim ponovno vratila te je istu odlučila prevesti kako bi potakla razmišljala i diskusiji jer je to, kako kaže,dio  svakodnevnice i s tim se moramo suočiti.

U glazbenom dijelu nastupio je 11-godišnji dječak iz Lepenice Ivan Marković, uz pratnju Ivane Mrnjavac na klavijaturama, koji je sa dvije pjesme oduševio prisutne.

 

"Predstavljanjem knjige želim osvijestiti činjenicu da zlo postoji i među nama, i da se na ovu temu malo govori, posebno među mladima koji su najčešće i žrtve" kazala je autorica.

Bernardica Juretić Rožman, bivša časna sestra, hrvatska je psihologinja i humanitarna djelatnica. Od 22. siječnja 2016. do 19. listopada 2016. bila je ministrica socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

Događaj,kojim je moderirao Ivo Miro Jović, održan je u dvorištu župne crkve u Lepenici a organiziran je u sklopu manifestacije "Dani svete Ane" -->https://bit.ly/32NtG9m.

 

 

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.