• LEDA 2

kiseljak dron pl

U spomen na godinu 1244., kada se u pisanim dokumentima prvi put spominje tadašnje naselje Rocil, danas selo Rotilj koje pripada općini Kiseljak, Dan općine nakon rata slavi se 20. srpnja.

Tako će u subotu, Kiseljak proslaviti svoj 775 rođendan odnosno Dan općine a župa Kiseljak, spomen na svog zaštitnika, svetog Iliju.

Pripreme uvelike traju a središnja proslava bit će u petak kada je u popodnevnim satima planirana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj će osim općnskog rukovodstva, dužnosnika, predstavnika javnih institucija, gospodarstvenika i brojnih drugih Kiseljačana nazočiti i brojna izaslanstva odnosno gosti.

Središnje misno slavlje je pak u subotu u 11 sati i predvodit će ga naš Kiseljačanin (Lepenica), fra Josip Mrnjavac, profesor i ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije u Visokom.

Za subotu navečer na Trgu kneza Radoje je planiran koncert grupe M.O.R.T., punk-blues banda iz Sinja dok je program obilježavanja Dana općine počeo proteklog tjedna Napretkovom likovnom kolonijom te izložbom posvećenoj velikom Salvadoru Daliju.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • LEDA

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • LEDA

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17