ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

nacelnici kiseljak sast

U Kiseljaku su se danas ponovno okupili predstavnici jedinica lokalne samouprave iz Središnje Bosne. Naime, nakon nedavnog sastanka u Jajcu, domaćin je danas bila Općina Kiseljak odnosno načelnik Mišurić-Ramljak, ugostivši načelnike odnosno njihove predstavnike iz Županije Središnja Bosna a sve u suradnji sa Savezom općina i gradova FBIH.
Kao i na prošlom sastanku, tako su i danas nazočili predstavnici Vlade ŽSB točnije ministar pravosuđa i uprave Zoran Marković te predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina.

Konkretno, kako doznajemo, donesen je zaključak da se traži od Vlade i ministara da žurno djeluju na pripremi i usvajanju zakona o državnoj službi te da se ide u izmjenu zakona o koncesijama. Sudionici sastanka su se složili da je dorada potrebna i Zakonu o pravobraniteljstvu ali i usvajanje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti

Što se tiče daljnjih aktivnosti, dogovoreno da je će sljedeći sastanak biti upravo sa članovima Vlade na kojem bi im načelnici prezentirali svoje prijedloge.
Na sastanku su osim spomenutog domaćina načelnika Kiseljaka te tajnika Općine Dragomira Lučića i gostiju iz Vlade i Sabora nazočili i načelnik općine Jajce Edin Hozan, načlnik Gornjeg Vakufa/Uskoplja Sead Čaušević, Tomislav Bošnjak Matić, načelnik Viteza, Huso Sušić načelnik Donjeg Vakufa, savjetnik načelnika Kreševa Dalibor Ivičević te tajnik Općine Fojnica Azem Huseinbašić dok su se ostali načelnici ovoga puta zbog ranije preuzetih obaveza ispričali.

 

Podsjećamo, prethodnom sastanku u Jajcu održanom početkom mjeseca nazočili su načelnik Općine Jajce Edin Hozan, načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo, načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić, načelnik Općine Dobretići Ivo Čakarić, načelnik Općine Busovača Asim Mekić, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, načelnik Općine Kreševo Renato Pejak, načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura, načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Općine Vitez Tomislav Bošnjak – Matić, Pomoćnik ON za gospodarstvo Općine Fojnica Amir Polutan, tajnik Općine Kiseljak Dragomir Lučić. Sastanku su nazočili i Ministar gospodarstva u Vladi ŽSB Nisvet Hrnjić, Pomoćnik ON Općine Tomislavgrad Vinko Galin i predstavnice Saveza općine i gradova F BiH Zlata Turković i Selma Fišek.

Na Dnevnom redu tada su se našli županijski zakoni poput Prijedloga Zakona o turističkim zajednicama,Izmjene Zakona o porezu na promet nekretnina, Inicijativi za izmjenu Zakona o pripadnosti javnih prihoda, Inicijativi za izmjenu Zakona o šumama,Imenovanje dva člana tematskih podgrupa za izradu Strategije razvoja Federacije BiH 2021-2027. te tekuća pitanja a na inicijativu kiseljačkog načelnika Dnevni red je dopunjen raspravom i o Zakonu o državnoj službi, Zakonu o koncesijama, Zakonu o pravobraniteljstvu i Zakonu o zdravstvu.

66648692_657578394757877_5273735251212894208_n.jpg

66948825_434563137129134_3415085095852179456_n.jpg

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17