ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

os bih

Svečanost dočeka Pješadijske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine iz mirovne misije u Afganistanu upriličena je danas na lokaciji kasarne i aerodroma “Dubrave” Živinice.

Pješačka postrojba iz sastava 5.pbr OS BiH, sukladno Odluci Predsjedništva BiH svoju misiju je izvršavala u sastavu koalicijskih snaga OS SAD u bazi „Bagram“ u Islamskoj Republici Afganistan. Kao i u prethodnim misijama i ova pješačka postrojba 5.pbr OS BiH pokazala je visok stupanj obučenosti i osposobljenosti.

Svečanost dočeka otpočela je predajom prijavka izvršnog časnika svečanosti pukovnika Tonija Mišića zapovjedniku Operativnog zapovjedništva OS BiH general-bojniku Radovanu Iliću.

Svečanosti su nazočili parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, pomoćnik ministra obrane BiH za obavještajno sigurnosne poslove mr. Predrag Đurić, generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić, zamjenik zapovjednika OZ OS BiH brigadni general dr. Kenan Dautović, izaslanstva MO i OS BiH, predstavnici vojno diplomatskog zbora u BiH, obitelji i rodbina djelatnika, predstavnici sigurnosnih agencija, te predstavnici medija.

Domaćin ceremonije bio je zapovjednik OZ OS BiH general bojnik Radovan Ilić. U svom obraćanju general Ilić istaknuo je da pješačka postrojba privremenog sastava iz 5.pbr tijekom izvršenja misije pokazala snagu kolektivnog duha i profesionalizama u izvršenju zadaća rame uz rame sa koalicijskim partnerima.

 

080719_22.jpg

 

Obraćajući se nazočnima, zapovjednik 5.pbr brigadir Emir Kliko istaknuo je da je sretan, zadovoljan i ponosan postrojbom koja je uspješno izvršila misiju. Posebice se osvrnuo na impresije tijekom posjete postrojbi u Afganistanu.

Nakon povratka iz misije, djelatnici ove postrojbe upućuju se na zasluženi godišnji odmor, nakon čega se vraćaju u matične postrojbe na izvršenje redovnih zadaća.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17