× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

ss

Sataraš je idealan za vruće dane jer se brzo i lagano priprema, a pruža veliko zadovoljstvo kada ga se jede. Možeš ga kombinirati s tjesteninom, njokima, rižom, palentom, kvinojom. Mogućnosti gotovo neiscrpne.

 

Sastojci:

2 srednje velike glavice luka

2 režnja češnjaka

4 paprike 

6-7 zrelih, sočnih rajčica

1 mala chilli papričica 

maslinovo ulje sol,

papar po želji

svježi kopar

sitno sjeckani peršin ili majčina dušica

 

 

Priprema:

Očistiti luk i narezati ga na sitno.

Paprike očistiti od sjemenki i narezati na veće kockice.

Rajčicu, također, narezati na kockice.

Na maslinovo ulje ubaciti chilli papričicu i aromatizirati ulje jedno 3-4 minute pa potom dodati luk i pirjati ga dok ne postane staklast.

Na luk dodati paprike i nastaviti pirjanjem. Nakon 10 minuta izvaditi chilli papričicu (ili ostaviti do kraja ako voliš ljuto) pa dodati rajčice, protisnuti češnjak, posoliti i popapriti te poklopiti i ostaviti da se jelo kuha na laganoj vatri 20-25 minuta.

Sataraš je gotov kad velik dio tekućine ispari. Pred sam kraj kuhanja dodati začine po želji; svježi kopar, sitno sjeckani peršin ili listiće majčine dušice.

Poslužiti uz kuhanu rižu, pire krumpir ili uz tostirani kruh. 

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

ss

Sataraš je idealan za vruće dane jer se brzo i lagano priprema, a pruža veliko zadovoljstvo kada ga se jede. Možeš ga kombinirati s tjesteninom, njokima, rižom, palentom, kvinojom. Mogućnosti gotovo neiscrpne.

 

Sastojci:

2 srednje velike glavice luka

2 režnja češnjaka

4 paprike 

6-7 zrelih, sočnih rajčica

1 mala chilli papričica 

maslinovo ulje sol,

papar po želji

svježi kopar

sitno sjeckani peršin ili majčina dušica

 

 

Priprema:

Očistiti luk i narezati ga na sitno.

Paprike očistiti od sjemenki i narezati na veće kockice.

Rajčicu, također, narezati na kockice.

Na maslinovo ulje ubaciti chilli papričicu i aromatizirati ulje jedno 3-4 minute pa potom dodati luk i pirjati ga dok ne postane staklast.

Na luk dodati paprike i nastaviti pirjanjem. Nakon 10 minuta izvaditi chilli papričicu (ili ostaviti do kraja ako voliš ljuto) pa dodati rajčice, protisnuti češnjak, posoliti i popapriti te poklopiti i ostaviti da se jelo kuha na laganoj vatri 20-25 minuta.

Sataraš je gotov kad velik dio tekućine ispari. Pred sam kraj kuhanja dodati začine po želji; svježi kopar, sitno sjeckani peršin ili listiće majčine dušice.

Poslužiti uz kuhanu rižu, pire krumpir ili uz tostirani kruh. 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.