• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

mazoretkinje pecat 16

Od zgrade Večernjaka do Kosače mažoretkinje će prodefilirati najvećim “plesnim podijem”. Crveni tepih ponovno će ugostiti neke od najvećih zvijezda
Večernjakov pečat od prvog dana svog nastanka i zamisli da se dadnu priznanja za osobe godine u 2001., osim tog natjecateljskog karaktera, pružao je ljudima glamur i oskarovsku crtu Bosne i Hercegovine, ali, prije svega, ljudima je dao nadu. Događaj godine, kako ga mnogi nazivaju, otkrio je toliko dobrih, humanih, kvalitetnih i uspješnih ljudi, da su mnogi bili iznenađeni da ova podijeljena, financijski osiromašena i od rata nikad oporavljena zemlja ima uopće takve osobe.

Najveći crveni tepih

A Večernjakov pečat ih je pronašao, i tako već 18. put. Do manifestacije je ostalo još 11 dana, a finalni radovi uspješno se privode svom koncu kako bi 22. svibnja sve blistalo oko dvorane hercega Stjepana Kosače u Mostaru, ali i oko nje. I ove godine planiran je jedan od najvećih crvenih tepiha u Europi kojim će prodefilirati mnoštvo poznatih osoba iz BiH, zemalja okruženja, ali i Europe i svijeta. Također, cijelom ulicom od zgrade Večernjeg lista do Kosače prodefilirat će i najljepše Večernjakove mažoretkinje. Predivnim djevojkama s izuzetnim plesnim koracima koordinira Anja Puhalo, a plesat će i špalir napraviti Mostarke, Širokobriježanke, Tomislavgrađanke, Gruđanke i Kiseljačanke. Sve one naučile su na velike događaje jer su redovito najljepši ukras svojih gradova i općina prilikom određenih događaja, međutim, Večernjakov pečat najveći im je izazov, “europski Oscar”, i na njemu će Večernjakove mažoretkinje dati sve od sebe. Osim što će se 18. put Večernjakov pečat predstaviti javnosti i tako proslaviti svoje punoljetstvo, obilježava se još jedan izuzetno važan događaj, a to je 60. rođendan Večernjeg lista.

Večernjakov pečat najveći je društveni događaj u BiH i jedna od najvažnijih manifestacija takve vrste u regiji. Postalo je stvar prestiža kojih će tisuću uzvanika uživo u Mostaru nazočiti tom događaju. “europski Oscar” ističe i nagrađuje osobe te događaje koji su svojim djelovanjem obilježili proteklu godinu. Poseban ocjenjivački sud svake godine sa šireg popisa više od tisuću kandidata izabere 150 osoba iz svih sfera života koje se natječu u 15 kategorija za glavnu nagradu “Osoba godine”. Uz BiH, biraju se i regionalne, europske te svjetske osobe. Među 200 nagrađenih u posljednjih 18 godina, Pečat je iz ruku Večernjakovaca uručen dvojici papa - Benediktu XVI. i Franji, kardinalu Puljiću, reisu Kavazoviću, vladiki Grigoriju, kao i Billu Clintonu, Miroslavu Lajčáku, Andreju Plenkoviću, Andreju Kiski, Angelini Jolie, Armandu Assanteu, Marinu Čiliću, Novaku Đokoviću, Halidu Bešliću, Enisu Bešlagiću, Marku Pipuniću, Sejdiću i Finciju, Miloradu Dodiku, igumanu Danilu... Prošle godine prestižno priznanje “Osoba godine” otišlo je u ruke četvorici trenera iz BiH: Zlatku Daliću, Vahidu Halilhodžiću, Mladenu Krstajiću i Vladimiru Petkoviću koji su četiri reprezentacije, Hrvatsku, Japan, Švicarsku i Srbiju, odveli na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju. Nakon dobivenog Pečata, Zlatko Dalić vratio se sa svojom reprezentacijom kao viceprvak svijeta.

Pronalazak dokumenata

Uz dodjelu priznanja, Pečat je pokretač mnogih drugih velikih događaja. Primjerice, na pozornicu su donesena dva najveća izgubljena dokumenta BiH. Službeno ovjerene preslike Daytonskog sporazuma (Ustav BiH) i Povelje Kulina bana (rodni list), uz veliko iznenađenje javnosti. Ususret Pečatu BHRT je emitirao emisiju “Ususret Večernjakovu pečatu” koja je ovih dana među najgledanijima na malim ekranima. Prenijele su je i druge medijske kuće koje nisu krile zadovoljstvo načinom na koji je predstavljen najznačajniji događaj. Pečat je glazbeni spektakl. Sve točke izvode se uživo uz orkestar. Svjetske i domaće zvijezde, poput Tota Cotugna, Piera Mazzocchettija, Petje Ivanove, Edina Karamazova, Kemala Montena, Đanija Stipaničeva, Gibonnija, Halida Bešlića, Severine, Jelene Tomašević, Jelene Rozge, Mayce Tebe... Spektakl se, uz izravan prijenos na partnerskom BHRT-u i HRT-u, očekuje i ove godine.

Prijevoz će kiseljačkim mažoretkinjama osigurati Općina Kiseljak.

 

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17