× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

fruits

Znate li da je ljuska luka i češnjaka njihov najzdraviji dio, a dlakava kora kivija bogatija antioksidansima od pulpe?

Korica limuna

Bijela opna koja se nalazi između kore i samog ploda neprskanog, domaćeg limuna odličan je izvor antioksidansa. Puna je flavonoida koji reguliraju razinu kolesterola i djeluju kao prirodni pročišćivači organizma. Evo kako da iskoristite sve blagodati ovog citrusa: u posudu izribajte koricu limuna, prelijte vodom i ostavite da odstoji nekoliko minuta, pa u tu smjesu iscijedite malo limunova soka. Za detoksikaciju organizma preporučuje se da napitak pijete svako jutro na prazan želudac.

 

Ljuska crvenog luka i češnjaka

Iako su najčešće korišteno povrće, koje se stavlja u gotovo svako kuhano jelo, malo su nam znana odlična svojstva ljuske crvenog luka i češnjaka. Ljuska luka prebogata je flavonoidom kvercetinom, takozvanim kraljem flavonoida, odličnim antioksidansom s protuupalnim svojstvima. Da biste iskoristili zdrave sastojke iz ljuske, jednostavno je kuhajte u juhama i drugim kuhanim jelima. Prije posluživanja izvadite ljuske iz jela.

 

Listići celera

Celer je veoma zdravo povrće, a u njegovim listićima nalazi se riznica zdravlja! Listovi celera prebogati su vitaminom C, a imaju i gotovo pet puta više kalcija i magnezija od stabljike. Listove kuhajte u raznim jelima ili ih iskoristite za salate i umake.

 

Kora kivija

Iako ne izgleda baš lijepo, kora kivija zdravija je od pulpe kivija i vrlo je preporučljiva za konzumiranje jer sadrži tri puta više antioksidansa od pulpe i antialergijska svojstva. Zbog "dlakavosti", koru je najbolje dodavati u guste sokove od voća i povrća.

 

Stabljika brokule

Tvrda stabljika ovog povrća obiluje vlaknima. Nemojte je bacati, kada kuhate brokulu, prvo isjeckajte stabljiku, stavite u vodu i pustite da kratko prokuha, a potom dodajte ostatak brokule. Osim toga, stabljiku možete izrezati na kolutiće ili izribati i jesti u sendviču ili salati. Ako vam je okus prejak, neutralizirajte ga s malo limuna i maslinova ulja

 

 

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.
Šišović 2

fruits

Znate li da je ljuska luka i češnjaka njihov najzdraviji dio, a dlakava kora kivija bogatija antioksidansima od pulpe?

Korica limuna

Bijela opna koja se nalazi između kore i samog ploda neprskanog, domaćeg limuna odličan je izvor antioksidansa. Puna je flavonoida koji reguliraju razinu kolesterola i djeluju kao prirodni pročišćivači organizma. Evo kako da iskoristite sve blagodati ovog citrusa: u posudu izribajte koricu limuna, prelijte vodom i ostavite da odstoji nekoliko minuta, pa u tu smjesu iscijedite malo limunova soka. Za detoksikaciju organizma preporučuje se da napitak pijete svako jutro na prazan želudac.

 

Ljuska crvenog luka i češnjaka

Iako su najčešće korišteno povrće, koje se stavlja u gotovo svako kuhano jelo, malo su nam znana odlična svojstva ljuske crvenog luka i češnjaka. Ljuska luka prebogata je flavonoidom kvercetinom, takozvanim kraljem flavonoida, odličnim antioksidansom s protuupalnim svojstvima. Da biste iskoristili zdrave sastojke iz ljuske, jednostavno je kuhajte u juhama i drugim kuhanim jelima. Prije posluživanja izvadite ljuske iz jela.

 

Listići celera

Celer je veoma zdravo povrće, a u njegovim listićima nalazi se riznica zdravlja! Listovi celera prebogati su vitaminom C, a imaju i gotovo pet puta više kalcija i magnezija od stabljike. Listove kuhajte u raznim jelima ili ih iskoristite za salate i umake.

 

Kora kivija

Iako ne izgleda baš lijepo, kora kivija zdravija je od pulpe kivija i vrlo je preporučljiva za konzumiranje jer sadrži tri puta više antioksidansa od pulpe i antialergijska svojstva. Zbog "dlakavosti", koru je najbolje dodavati u guste sokove od voća i povrća.

 

Stabljika brokule

Tvrda stabljika ovog povrća obiluje vlaknima. Nemojte je bacati, kada kuhate brokulu, prvo isjeckajte stabljiku, stavite u vodu i pustite da kratko prokuha, a potom dodajte ostatak brokule. Osim toga, stabljiku možete izrezati na kolutiće ili izribati i jesti u sendviču ili salati. Ako vam je okus prejak, neutralizirajte ga s malo limuna i maslinova ulja

 

 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više