× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

kruh

Kukuruz je dobar izvor energije, a poboljšava i rad crijeva; isprobajte ovaj recept s bijelim kukuruzom

 

Sastojci:

400 g bijelog kukuruznog brašna
10 g praška za pecivo 
1/2 žličice himalajske soli 
2 jušne žlice maslinova ulja 
1/2 dl vode 

 

Priprema: 

Pećnicu zagrijte na 170 °C.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U vodu ulijte ulje i malo-pomalo dodajte suhoj smjesi.

Tijesto ne smije biti tvrdo. Ako bude trebalo više vode, slobodno je dodajte.

Smjesu stavite u kalup za kruh obložen papirom za pečenje.

Pecite na 170 °C, otprilike 35 minuta.

Ispečeni kruh ostavite da se hladi 10 minuta u kalupu, a potom ga izvadite iz kalupa zajedno s papirom za pečenje i stavite na rešetku da se ohladi.

 

 

artinfo.ba | TM

 

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.

kruh

Kukuruz je dobar izvor energije, a poboljšava i rad crijeva; isprobajte ovaj recept s bijelim kukuruzom

 

Sastojci:

400 g bijelog kukuruznog brašna
10 g praška za pecivo 
1/2 žličice himalajske soli 
2 jušne žlice maslinova ulja 
1/2 dl vode 

 

Priprema: 

Pećnicu zagrijte na 170 °C.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U vodu ulijte ulje i malo-pomalo dodajte suhoj smjesi.

Tijesto ne smije biti tvrdo. Ako bude trebalo više vode, slobodno je dodajte.

Smjesu stavite u kalup za kruh obložen papirom za pečenje.

Pecite na 170 °C, otprilike 35 minuta.

Ispečeni kruh ostavite da se hladi 10 minuta u kalupu, a potom ga izvadite iz kalupa zajedno s papirom za pečenje i stavite na rešetku da se ohladi.

 

 

artinfo.ba | TM

 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.