sb sastanak zavod

Ravnatelji osnovnih i srednjih škola sa područja općine Kiseljak koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu, zajedno sa predstavnicima Općine Kiseljak, posjetili su jučer Zavod za odgoj i obrazovanje Široki Brijeg, na čijem je čelu ravnateljica Jadranka Bošnjak.

Sastanku je pored ravnateljice Zavoda nazočila i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županije Zapadnohercegovačke Ružica Mikulić, te zamjenica i voditeljica podružnice Livno Danijela Kuna.

„Naime, obzirom Općina Kiseljak stupa u proces prenošenja mjerodavnosti osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja sa županijske na općinsku razinu, planirana je suradnja sa J.U. Zavoda za odgoj i obrazovanje Široki Brijeg, za školsku 2019./2020. godinu koja će omogućiti adekvatnu pomoć i napredak u osnovnom i srednjem obrazovanju na području naše općine“ stoji na općinskoj web stranici.

Međutim, koliko nam je poznato, odluka konačna još nije donesena, premda je na posljednjem, javnom, sastanku načelnika i ravnatelja, većina njih podržavala ovu inicijativu a spominjan je i poziv prema ministarstvu obrazovanja ŽSB te organizacija zajedničkog sastanka na temu potencijalnog preuzimanja nadležnosti ali i općenito suradnje.

Kako doznajemo, osim Zavoda u Širokom Brijegu, za ravnatelje čije škole rade po bosanskom planu i programu planiran je sličan posjet Zavodu u Zenici.

 

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17