rijeka zagadjenje kresevo

Nakon što su mještani i eko udruge reagirale na zagađenje rijeka na području ŽSB i ZDŽ optuživši krečanu kod Kreševa kao uzročnika zagađenja, redakciji portala Klix.ba obratili su se iz Društva BFS Gesellschaft fur Franchise—Systeme d.o.o. Kreševo s demantijem navoda u tekstu.
U demantiju ističu da kao operatori postrojenja za proizvodnju živog vanpa u mjestu Bjelovići b.b. Kreševo žele informirati javnost da su navodi u tekstu kojeg je Klix.ba objavio 25. siječnja nakon razgovora s eko udruženjima netočni.

"Naime, netočno je, ‘da je prilikom čišćenja filtera u rijeku ispuštena tekućina nepoznate sadržine’, iz razloga što se sadržaj vreća, nakon što se iste napune, zbrinjava na ekološki prihvatljiv način sukladno Rješenju o okolišnoj dozvoli koju je izdalo Federalno ministarstvo okoliša i turizma te se ‘filteri’ ne peru u rijeci jer isti su stalno pričvršćeni na emisionim mjestima u postrojenju", stoji u dopisu ovog Društva.

Dodaju da je filtersko postrojenje, smješteno na krovu pomoćne zgrade, visoke kvalitete te da osigurava da sadržaj prašine u izlaznim plinovima sagorijevanja neže preći vrijednost 20 mg/Nm3 te da je pod stalnim nadzorom.

 

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17