× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski Kiseljak
Ecos
kiseljak open

sportske igre

Kiseljak bio domaćin Sportskim igrama dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Srednjobosanske županije. 13. po redu Igre otvorila Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH.

Nakon devet godina Kiseljak je ponovno bio domaćin Sportskim igrama dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO H-B s područja Srednjobosanske županije. 200-njak natjecatelja raspoređenih u deset općinskih ekipa natjecalo se u pet sportskih disciplina: malom nogometu, odbojci, stolnom tenisu, potezanju konopa i šahu.

Sportsko nadmetanje ipak je bilo u drugom planu i ustupilo je mjesto zajedništvu ljudi koji su prvi stali u obranu BiH i svojeg hrvatskog naroda. Istaknula je to i Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH kojoj je kako je sama naglasila pripala čast otvoriti Igre.

"Da nije bilo vas dragovoljaca 1993. godine ni hrvatskog naroda u BiH danas sasvim sigurno ne bilo. Obveza je svih nas izboriti se za istinsku jednakopravnost hrvatskog čovjeka", kazala je Bradara.

Ona je posebno, kao i Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH koji se također obratio sudionicima igara, istaknula zajedništvo koje se očituje na ovakvim događajima, zajedništvo dragovoljaca i veterana, od Kreševa, Kiseljaka i Fojnice, preko Busovače, Viteza, Novog Travnika i Travnika pa sve do Bugojna, Jajca i Uskoplja.

"Čestitam vam što sto svi zajedno i u ova vremena kada nas svi pokušavaju podijeliti i posvađati", poručio je dragovoljcima i veteranima središnje Bosne Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH.

Sudionicima 13. po redu Sportskih igara obratio se i Drago Smoljo, predsjednik UDVDR HVO HB SBŽ, a na svečanosti otvorenja bili su i Nikica Tomić, predsjednik krovne Udruge dragovoljaca i veterana HVO HB, brojni generali HVO-a s područja središnje Bosne kao i hrvatski politički predstavnicu. Uz ostale i Nikola Lovrinović, predsjednik Kluba zastupnika HNS –a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Prije početka igara izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana kao i hrvatski politički predstavnici polaganjem vijenaca pred Središnjim spomen obilježjem u Kiseljaku, poklonili su se uspomeni na poginule hrvatske branitelje koji su živote položili u obrani Lepeničke doline.

{jlex}picasa:114258804164824292576/6458829081220390353{/jlex}

artinfo.ba/ap

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.