× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Kugla

mesud pezer

Bosanskohercegovački reprezentativac Mesud Pezer, hicem od 20,41 metar, osvojio je deveto mjesto u bacanju kugle na 19. svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje je danas počelo u Glasgowu.

Pezer je svoj najduži hitac ostvario u 2. seriji, dok je u prvoj seriji bacio samo 19,78 metara, dok je u trećoj seriji, u kojoj je prestupilo šest od 16 natjecatelja, među tih šest bio i on. U prvoj je seriji prestupilo njih čak sedam.

Pezer je, tako, natjecanje okončao nakon tri serije, a dodatne tri prilike dobilo je osam prvoplasiranih. Ispred njega na 8. mjestu nakon tri serije te kao posljednji koji je nastavio borbu za medalju, bio je europski prvak, Hrvat Filip Mihaljević, koji je u drugoj seriji bacio 20,73 metra. Zanimljivo je da je Jamajčanin Rajindra Campbell prestupio u sve tri prve serije.

Borbu za medalje nastavili su vodeći nakon tri serije, Amerikanac Rayan Crouser, koji je nakon prve tri serije imao dužinu od 22,36 metara, zatim Novozelanđanin Tom Walsh, koji je ostvario dužinu od 22,07 metara, Talijani Leonardo Fabri s 21,96 i Zane Weir s 21,31 metara, Nigerijac Chuwuekbuka Corrnnell Enekwechi s 21,21, Novozelanđanin Jacko Gill s 21,18 m te Brazilac Darlan Romani s 21,11 metara.

Poredak trojice prvoplasiranih nije se mijenjao, ali je Crouser u četvrtoj seriji bacio 22,51, u petoj seriji i 22,77 što je novi rekord svjetskih prvenstava te u šestoj 22,69 metara, čime je pokazao da je zasluženo na prvom mjestu te da je zlatna medalja njegova.

Srebro je osvojio Walsh s 22,07, a broncu Fabri s 21,96 metara.

Četvrtoplasirani Weir popravio je svoju dužinu na 21,85 metara, a Novozelanđanin Gill na 21,69 te Enekvechi na 21,60 metara. Romani je završio kao sedmi s 21,11, a Mihaljević kao osmi s 20,73 metra.

 

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.
  • Kugla

mesud pezer

Bosanskohercegovački reprezentativac Mesud Pezer, hicem od 20,41 metar, osvojio je deveto mjesto u bacanju kugle na 19. svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje je danas počelo u Glasgowu.

Pezer je svoj najduži hitac ostvario u 2. seriji, dok je u prvoj seriji bacio samo 19,78 metara, dok je u trećoj seriji, u kojoj je prestupilo šest od 16 natjecatelja, među tih šest bio i on. U prvoj je seriji prestupilo njih čak sedam.

Pezer je, tako, natjecanje okončao nakon tri serije, a dodatne tri prilike dobilo je osam prvoplasiranih. Ispred njega na 8. mjestu nakon tri serije te kao posljednji koji je nastavio borbu za medalju, bio je europski prvak, Hrvat Filip Mihaljević, koji je u drugoj seriji bacio 20,73 metra. Zanimljivo je da je Jamajčanin Rajindra Campbell prestupio u sve tri prve serije.

Borbu za medalje nastavili su vodeći nakon tri serije, Amerikanac Rayan Crouser, koji je nakon prve tri serije imao dužinu od 22,36 metara, zatim Novozelanđanin Tom Walsh, koji je ostvario dužinu od 22,07 metara, Talijani Leonardo Fabri s 21,96 i Zane Weir s 21,31 metara, Nigerijac Chuwuekbuka Corrnnell Enekwechi s 21,21, Novozelanđanin Jacko Gill s 21,18 m te Brazilac Darlan Romani s 21,11 metara.

Poredak trojice prvoplasiranih nije se mijenjao, ali je Crouser u četvrtoj seriji bacio 22,51, u petoj seriji i 22,77 što je novi rekord svjetskih prvenstava te u šestoj 22,69 metara, čime je pokazao da je zasluženo na prvom mjestu te da je zlatna medalja njegova.

Srebro je osvojio Walsh s 22,07, a broncu Fabri s 21,96 metara.

Četvrtoplasirani Weir popravio je svoju dužinu na 21,85 metara, a Novozelanđanin Gill na 21,69 te Enekvechi na 21,60 metara. Romani je završio kao sedmi s 21,11, a Mihaljević kao osmi s 20,73 metra.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.