ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
NOGOMET

dzeko_ss_Ukr.jpg

Kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko izjavio je da je  meč s reprezentacijom Ukrajine najbitniji za bh. reprezentaciju u borbi za drugo mjesto. 

Istaknuo je da su šanse reprezentacije BiH porasle nakon pobjede u Kazahstanu, ali da tek sada slijede ključne utakmice.

- Nakon pobjede u Kazahstanu šanse za drugu poziciju su bolje, ali ove zadnje tri utakmice će biti kljulne jer igramo sa direktnim konkurentima, Ukrajinom i Finskom. Sutrašnja utakmica je do sada najbitnija - rekao je Džeko na pres-konferenciji u Lvivu.

Na pitanje novinara očekuje li da će sutra "naplatiti" sve promašaje iz meča s Kazahstancima, kapetan bh. tima rekao je da se ne zamara time te da mu je uspjeh ekipe najvažniji.

- Najbitnije je kako odigra ekipa, a najsretniji bih bio da Smajo (Prevljak) ponovo postigne dva gola i da pobijedimo 2:0 - istaknuo je.

Kada je u pitanju reprezentacija Ukrajine, Džeko ističe da se radi o snažnoj ekipi koja je u Finskoj pokazala zašto je jedan od glavnih kandidata za drugu poziciju. 

- Znam skoro sve igrače, igraju u dobrim klubovima, imaju individualni kvalitet, ali su kao ekipa jako čvrsti - dodao je. 

Naglasio je da je najjače oružje bh. tima zajedništvo.

- Nedostaje nam dosta bitnih igrača ali smo pokazali u Kazahstanu, gdje nije nimalo lako igrati, da ova ekipa ima kvalitet i da jedino zajedničkom igrom možemo doći do pozitivnog rezultata. Naša je to najveća prednost i za sutrašnju utakmicu - zaključio je kapetan nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17