ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
SPORT

Tokio_Olimpijske_igre_otvaranje_pripreme_Twitter.jpg

Olimpijske igre Tokio 2020 svečano su danas otvorene spektaklom na praznom Olimpijskom stadionu u prijestolnici Japana,Tokiju.

Svečanost otvorenja igara, koje su zbog pandemije koronavirusa odgođene za godinu dana, trajala je tri sata, a obuhvatila je bogat umjetnički program, tradicionalnu paradu sportaša, kao i paljenje olimpijskog plamena. 

Otvorenju su nazočili čelnici 15 zemalja i međunarodnih organizacija te 70 predstavnika vlada. Koncept ceremonije otvorenja je nazvan "Ujedinjeni emocijom".

BiH će na Olimpijadi predstavljati Larisa Cerić (džudo), Lana Pudar (plivanje), Emir Muratović (plivanje), Amel Tuka (atletika), Mesud Pezer (atletika), Nedžad Husić (taekwondo) i Tatjana Đekanović (streljaštvo).

Na svečanosti otvaranja OI u Tokiju zastavu BiH nosili su džudistica Larisa Cerić i atletičar Amel Tuka.

Više od 11.000 sportaša natjecat će se za 339 medalja u 50 disciplina i 33 sporta u sljedeće dva tjedna.

Međutim, ono što bi moglo privući veću pažnju u određivanju uspjeha ili neuspjeha Igara mogao bi biti broj novih slučajeva koronavirusa povezan s Olimpijskim igrama.

Japanska ikona Naomi Osaka vraća se na teniski teren nakon pauze koju je napravila zbog svog mentalnog zdravlja, a Srbijanac Novak Đoković mogao bi poduzeti još jedan korak ka nezapamćenoj zlatnoj medalji u muškoj kategoriji.

Amerikanci Caleb Dressel i Simone Biles nastojat će potvrditi svoju veličinu u plivanju i gimnastici, dok bi švedska zvijezda Armand Duplantis mogao postići nove uspjehe u skoku s motkom.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17