ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sjećanja

 

nk kis loptanje

Neki od igrača koji su igrali za NK Kiseljak od 1964. do 1970. godine : Begović, Čondrić. Marjanović,Tuka, Ban, Tomić, Trogrlić, Stanišić, Bilić, Novalija, Ćuković,Gardavski,Iviš, Baradarić, Bojo i mnogi drugi.

Karijera Tome Trogrlića trajala je čak 17 godina, a kasnije je bio i uspješan trener. Pamti scenu kada je jednom u punom šprintu izbio loptu, no i udario glavom u stativu. Izveden je s terena, ali ostao je gledati utakmicu. No, kad je završeno nije znao niti tko je igrao niti koji je bio rezultat. 

I u prijateljskim utakmicama znalo je biti nereda na terenu. Kiseljačani su bili složni i ginuli su jedan za drugog. Jedan takav nered i opća tučnjava bila je na prijateljskoj utakmici u Kaknju protiv Rudara, a Kiseljačani su zbog složnosti čak nagrađeni aplauzom domaće publike. 

Vitez je tada bio vrlo dobra ekipa, imali su financijsku podršku tada jakog Vitezita.Zakazali su prijateljsku utakmicu s Kiseljakom, čak su bili u karanteni u "Dalmaciji", dok su se igrači Kiseljaka cijeli dan zabavljali i kupali. Na kraju je Kiseljak dao šest komada Vitezu. 

Kad su im uzvratili gostovanje, također su se cijeli dan zabavljali i uživali, a kopačke su uzeli iz kante za smeće u Vitezu. No, ponovo su pobijedili 3-2 i tada je bilo jasno da su puno bolja momčad. 

Vratar Ibro Begović nikoga nije štedio. Nerijetko je u šesnaestercu rušio tuđe, ali i svoje igrače. Dobivao je brojne ponude, i od Sarajeva, no nije htio napusiti Kiseljak.

Mladen Molinar bio je vrlo lukav nogometaš. Znao je iznuditi kazneni udarac. Tako je jednom prilkom peti put u samo nekoliko utakmica iznudio penal kod suca Ruždije, a sudac je , kada je to shvatio, bacio pištaljku i završio karijeru. 

Krajem šezdesetih godina Kiseljak je bio odlična ekipa, sa četiri aktivne selekcije (pioniri, kadeti, juniori,seniori).

Trener Rade Tomić vodio je pionire od samog početka. Neki od igrača koji su igrali u prvoj generaciji : Vlado Slišković,Goran Popić, Nino Baban, Nikola Bojo,Amir Bunjo,Josip Kukla. Od samog početka škola je brojala preko 40 pionira. 

Od Drugog svjetskog rata za Kiseljak je u službenim utakmicama nastupilo preko 1000 igrača. Svi oni dali su obol u pisanju povijesti kluba. 

Radislav Stanišić Caco važan je kotačić u povijesti kluba. Vrlo dobar i pouzdan nogometaš, koji je ginuo za dres. Caco je , kada bi ekipa bila umorna, znao nabijati loptu preko ograde kako bi se barem malo odmorili. 

U sezoni 1968/1969. Kiseljak se plasirao u Sarajevsko-zeničku zonu. U toj sezoni stizala su i pojačanja, jedno od njih je Marinko Pavlović, koji je došao iz sarajevskog Proletera. I tada su se vršili transferi, a klub je za Pavlovića dao garnituru dresova i 4 nogometne lopte.

U drugoj polovici 60-h godina igrali su se i drugi sportovi, poput atletike, rukometa, nogometa, no i tu su dominirali aktivni nogometaši. 

Vladimir Cvjetković bio je odličan igrač, ali izbjegavao je treninge i nikad do kraja nije iskoristio svoj potencijal.Imao je vrlo jak udarac, davao je golove Famosu i Pofalićkom sa centra terena, no znao je i promašiti zicer. 

Krajem 60-ih godina klub je zapao u velike financijske probleme. Roditelji igrača su davali novac za putovanja i hranu, bila je samo jedna garnitura dresova, a neki su igrači morali nositi kopačke i nekoliko brojeva veće.Kasnije se klub ponovo financijski stabilizirao. 

artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17