× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Agro centar
Ecos
kiseljak open
  • Nije u kulturi hrvatskog naroda

hrvatska-reprezentacija-198507-750x499.jpeg

 

Sat otkucava. Sutra počinje Europsko prvenstvo u nogometu, a Hrvatska će prvi sraz imati protiv Engleske na kultnom Wembleyu u nedjelju u 15 sati. Vatreni sutra putuju u London.

Utakmicu su najavili hrvatski reprezentativci Bruno Petković i Josip Brekalo, a na konferenciji za novinare ponovno se provuklo pitanje o klečanju hrvatskih reprezentativaca u sklopu pokreta "Black lives matter", koji se bori protiv rasizma.Vatreni do sada nisu klečali uoči utakmice, to je tek napravila mlada reprezentacija prije utakmice Europskog prvenstva s Engleskom, a čini se da neće ni ubuduće.

"HNS i reprezentativci osuđuju sve oblike diskriminacije, poštujemo pravo svakoga da odabere način na koji će se boriti protiv rasizma. Svi igrači imaju pravo na svoje mišljenje, kako će se postaviti prema tome", rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak pa dodao da klečanje nije u kontekstu hrvatske kulture i tradicije.

"Hrvatski reprezentativci zajednički su odabrali prije utakmice s Belgijom kako neće klečati te su mirnim stavom poštovali klečanje svojih belgijskih kolega. Hrvatski nogometni savez poštuje stav hrvatskih reprezentativaca te neće nametati obvezu klečanja koje u kontekstu hrvatske kulture i tradicije ne predstavlja simbol borbe protiv rasizma ili diskriminacije", zaključio je glasnogovornik HNS-a.

Dakle, hrvatski reprezentativci neće klečati, ali će i dalje nastaviti borbu protiv bilo kojeg oblika rasizma, kao što su to do sada činili. Osim toga, klečanje uoči utakmice nije dio UEFA-ina protokola, pa nije obvezno, prenosi gol.hr.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.