× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Djelotvoran i ukusan

 

med_maslacak.jpg

Sezona je maslačka, od kojeg se pravi ukusan med. Maslačak sadrži vitamine A, C i K te vitamin E i u manjoj mjeri vitamine B. Zeleni dio biljke sadrži željezo, kalcij, magnezij i kalij. Osim toga, maslačak sadrži i antioksidanse, prije svega beta karoten, ali i polifenole.

Već od davnih vremena maslačak se koristio za liječenje bolesti jetre (korijen i listovi), a od cvijeta se pravio sirup i vino. 

Med od cvjetova maslačka odličan je pripravak za liječenje prehlade i kašlja, te podizanje imuniteta.Dobar je i za gastritis,te za liječenje bolesti bubrega. Može poslužiti i za zarastanje rana na koži. Kada ga pravi ljudska ruka, mogu ga konzumirati i vegani. Odličan je uz jutarnji doručak. 

Ima intenzivan , srednje-sladak okus. 

Med se pravi u travnju i svibnju. 

Sastojci : 

-100 cvjetova maslačka

-1 kg šećera

-1 limun

-1 litar vode

Cvjetove dobro oprati, preliti sa litrom vode i ostaviti da kuhaju 20 minuta.Smjesu procijediti i dodati joj kilogram šećera.Kada se dobivena smjesa upola ukuha, dodati joj limun presječen popola, zajedno s koricom.

Kuhati dok se ne dobije željena gustoća.Kada se prohladi, sipati u teglu i spreman je za konzumiranje. 

artinfo.ba

 

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Djelotvoran i ukusan

 

med_maslacak.jpg

Sezona je maslačka, od kojeg se pravi ukusan med. Maslačak sadrži vitamine A, C i K te vitamin E i u manjoj mjeri vitamine B. Zeleni dio biljke sadrži željezo, kalcij, magnezij i kalij. Osim toga, maslačak sadrži i antioksidanse, prije svega beta karoten, ali i polifenole.

Već od davnih vremena maslačak se koristio za liječenje bolesti jetre (korijen i listovi), a od cvijeta se pravio sirup i vino. 

Med od cvjetova maslačka odličan je pripravak za liječenje prehlade i kašlja, te podizanje imuniteta.Dobar je i za gastritis,te za liječenje bolesti bubrega. Može poslužiti i za zarastanje rana na koži. Kada ga pravi ljudska ruka, mogu ga konzumirati i vegani. Odličan je uz jutarnji doručak. 

Ima intenzivan , srednje-sladak okus. 

Med se pravi u travnju i svibnju. 

Sastojci : 

-100 cvjetova maslačka

-1 kg šećera

-1 limun

-1 litar vode

Cvjetove dobro oprati, preliti sa litrom vode i ostaviti da kuhaju 20 minuta.Smjesu procijediti i dodati joj kilogram šećera.Kada se dobivena smjesa upola ukuha, dodati joj limun presječen popola, zajedno s koricom.

Kuhati dok se ne dobije željena gustoća.Kada se prohladi, sipati u teglu i spreman je za konzumiranje. 

artinfo.ba

 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više