× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Trofejni igrač i trener

vujoo.jpg

 

Svjetsko prvenstvo u rukometu došlo je do četvrtzavršnice, a naš naredni sugovornik velika je rukometna faca. Igračku karijeru počeo je u Lovćenu, odakle je prešao u Metaloplastiku, s kojom osvaja dva Kupa prvaka. Čak pet godina proveo je u španjolskoj Barceloni, s kojom je osvojio i Ligu prvaka, a umirovio se u Granollersu. Za reprezentaciju Jugoslavije upisao je 183 nastupa i postigao 783 pogotka. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvaja po zlato i srebro na Olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima. Proglašen je najboljim rukometašem Jugoslavije 1986, a dvije godine kasnije i najboljim igračem po izboru IHF-a. 

Trenersku karijeru počeo je u Ciudad Realu, vodio je Vardar s velikim uspjehom, kao i PPD Zagreb. Bio je izbornik reprezentacija Srbije i Crne Gore, Makedonije i Slovenije, s kojom je osvojio brončanu medalju 2017. godine na Svjetskom prvenstvu nakon dugog posta. U susretu za treće mjesto pobijedili su Hrvatsku nakon velikog preokreta.Nedavno je preuzeo ekipu banjalučkog Borca, na opće iznenađenje. No, sam ističe kako mu je trebao novi izazov u karijeri, pogotovo u ovim koronavremenima. Riječ je o Veselinu Vujoviću, temperamentnom, ambicioznom i energičnom treneru, koji je bez obzira na činjenicu da je proteklih dana dao veliki broj intervjua, izdvojio vrijeme i za Artinfo .

"Pa i nisam još imao vremena da se snađem u Banja Luci, jer je po dolasku odmah napravljen neki medijski atak na mene. Sve novine i portali prenijeli su vijest o mom dolasku, i odmah su uslijedila pitanja kako, otkud to. U tijeku je i Svjetsko prvenstvo, i povodom toga dao sam dosta izjava. Onda smo otišli u Teslić na kratke pripreme, jer se u Banja Luci igra balon Druge Aba lige. Ali zapravo taj nam je odlazak dobro došao, napravili smo mali team building, bolje sam upoznao igrače, odradili smo zadano.Vratili smo se u subotu, a danas putujemo u Živinice na prvu prijateljsku utakmicu, tako da nisam imao vremena upoznati grad", započinje naš razgovor odlični trener.

Kakvi su prvi utisci o klubu, ima li kvalitete? Spominju se i neka pojačanja,ima li napretka na tom polju?

"Klub sam dobro upoznao , kao i igrački kadar, i uvidio sam neke nedostatke u ovom rangu.U potrazi smo za pojačanjima, konkretno tražimo desnog beka i golmana, ali nam slabo to ide. Općenito u Bosni smatraju da se pojačanje može dovesti za 500 tisuća maraka, a u realnim okvirima to nije pojačanje, nego član kluba. Problem nam predstavlja i ozljeda kapetana Čelića, koji je ozlijedio zadnju ložu, Lukić ima rupturu Ahilove tetive i vjerojatno je izgubljen za ovaj dio sezone, a on je možda i bio najbolji igrač Borca u prvom dijelu sezone. Tako da osim pojačanja u stručnom stožeru praktički još nemamo igračkih pojačanja. "

Borac je trenutno na diobi prvog mjesta Premijer rukometne lige sa Slogom iz Doboja. No, sedam momčadi je unutar šest bodova, Izviđač je samo bod iza tako da Borac očekuje vrlo zanimljiva i neizvjesna borba za titulu. Također, banjalučki premijerligaš igra osminu finala EHF Euro kupa protiv slovenskog Gorenja, koje je iznenađujuće lako izbacilo finski Cocks u šesnaestini, ekipu koja je stabilna i vrlo nezgodna.

"Slagao bih vam kad bih rekao da sam upoznat sa stanjem u Premijer ligi, nadam se da ću kroz prijateljske susrete s premijerligašima malo dobiti bolju sliku, a sve utakmice su na youtubeu, i to ću također svakako pogledati. Ne treba biti pretjerano pametan i reći da su po rezultatima Sloga, Ljubuški i Sloboda naši najveći konkuretni, odavno prvenstvo nije bilo ovako zanimljivo.

Kada je taj par izvučen, mislio sam da Gorenje nema šanse za prolazak, Cocks je ekipa koja igra važnu ulogu u eurokupovima proteklih godina, uvjerljivi su prvaci svoje zemlje.Ali Gorenje ih je lagano izbacilo, a samim tim i preuzeli ulogu favorita i protiv nas. Mi ćemo do tog susreta pokušati dovesti nekoliko igrača, ali i ako ne dovedemo, nećemo se predati. Oni su favoriti, ali nismo autsajderi i sigurno imamo svoje šanse. "

Prije samog početka prvenstva Vujović je, kao i većina rukometne javnosti, bio uvjeren da Hrvatska može dogurati daleko. Istog je stava bio i nakon remija s Japanom, ali Kauboji nisu uspjeli pronaći pravu igru. Izgledalo je sve to mlako i bezidejno.

"Slažem se s vašom konstatacijom, zapravo ste sami i odgovorili na pitanje. Nastup Hrvatske na prvenstvu je stvarno neuspjeh, bez obzira što Lino Červar tvrdi suprotno.On je izjavio i da ovo prvenstvo nije važno, ali svako prvenstvo je važno. Hrvatska je par dana prije prvenstva igrala susret EHF Euro kupa sa Španjolskom, odigrala odlično i pobijedila, bili su rastrčani i raspoloženi. Nakon te utakmice malo je tko očekivao ovakav nastup, od prve do zadnje utakmice ne zna se koja je bila gora. U trenutku kada im je utakmica s Danskom nudila mogućnost prolaska, ja sam očekivao i bolju igru i više borbe, ali oni su se jednostavno predali i ni u jednom segmentu igre nisu mogli parirati. Pokazalo se da je to ozbiljan problem, koji će morati rješavati. Červar je najavio ostavku , u nezgodnom trenutku, a uskoro su i kvalifikacije za Olimpijske igre. Ne bih im bio u koži. "

Vujovića mediji, ali i velik dio navijačke reprezentacije želi na izborničkoj poziciji. Mi ga nismo to htjeli pitati, ali ovaj 60-godišnji strateg ističe kako mu laska to, ali i da ozbiljnih ponuda za preuzimanje kormila reprezentacije nije niti bilo. 

"Godinama sam u sličnoj situaciji, kad god se negdje mijenja izbornik, ja sam neki kandidat u natpisima. Vjerujem da i ove godine neće doći do preuzimanja Hrvatske, jer valjda bih do sada dobio neki poziv ili signal. Ne znam hoće li se okrenuti iskusnijim trenerima ili će netko od mlađih dobiti priliku, možda je logično da priliku dobije Hrvoje Horvat, trener Nexea, koji je bio pomoćnik. Tko god da bude, želim mu svu sreću."

Ni Sjeverna Makedonija ni Slovenija nisu se proslavili na prvenstvu. Makedonci su ispunili cilj, ali zapravo niti u jednoj utakmici nisu bili u egalu dulje od 15 minuta, osim u toj protiv slabašnog Čilea. Slovenija je , pak, najavljivala medalju, ali zapeli su u drugom krugu. 

"Nekako sve zemlje ex-yu, kako ih vi zovete, trenutno nisu prave. Osvrnuo bih se na Bosnu i Hercegovinu, koja je jako loše odigrala kvalifikacije protiv Estonije. Slovenija je napravila ozbiljan kiks jer je imala otvoren put, Makedonija je odigrala loše. Neke zemlje koje nisu toliko ozbiljne kao što su Brazil,Argentina, Tunis bolje su se prezentirale nego ove reprezentacije. Ne znam što je problem, ali glupo je da se netko vadi na koronu, korona je svuda, i u Francuskoj i u ostalim zemljama. Za ozbiljnu su analizu ovi neuspjesi. "

Legendarni Kiril Lazarov i na ovom je prvenstvu bio glavna karika, osoba koja je punoljetna u reprezentaciji Makedonije, dugo godina stožerni igrač i jedina top klasa. 

"Teško će Makedonija naći zamjenu za Lazarova, u ovom trenutku je nemoguće naći takvu kvalitetu, takav rang i karakter. Ne vidim od ovih mladih igrača nekoga tko bi ga mogao zamijeniti.Uopće nemaju taj fond mladih igrača koji bi mogli da se suprotstave i urade nešto u modernom rukometu. Imat će ozbiljnih problema da naprave stabilnu reprezentaciju, ti njihovi mladi igrači u inozemstvu nemaju veliku minutažu. Čeka ih težak zadatak povratka rukometa. Iznenadili su me i u pristupu, svaka reprezentacija koja iole može trčati lagano im je zabijala pogotke. Lazarov više ne može, Stole nije bio pravi. "

Danas se igraju četvrtfinalni susreti. Francuska, Švedska i Danska su veliki favoriti protiv Mađarske,Katara i Egipta. Norveška i Španjolska igraju klasik. 

"Od četvrtfinalnih ogleda, možda bi Katar mogao iznenaditi Švedsku. Katar je iznenadio i samim plasmanom u 1/4 finala, Rivera je još jednom pokazao da je odličan trener.Povratak Capotea donio je širinu na vanjskim pozicijama, Marzo je ozbiljan igrač. Najzanimljiviji će biti sraz Norveške i Španjolske, sudar dvaju odličnih reprezentacija. Francuska je lošom igrom stigla do četvrtfinala, ali oni znaju kako se osvajaju medalje, imaju i kvalitet i snagu. Švedska je stigla desetkovana, ali je napravila dobar rezultat, Mađari su igrali sjajno sve do posljednje utakmice. Budući da se Norveška i Danska mogu sresti u polufinalu, predviđam finale Francuska i netko od Skandinavaca, možda Danska. Danska je prejaka mašina za Egipat, koji se mučio i protiv Rusije,Bjelorusije,Slovenije, nemaju slabu kariku, svi igrači drže ritam. "

Vujović se osvrnuo i na organizaciju prvenstva svijeta :

"Dugo se vijećalo hoće li se prvenstvo održati, vidim da se svi žale, bilo je dosta propusta i problema. To će ostaviti jednu ružnu sliku na ipak kvalitetno prvenstvo. Dosta znači i nedostatak publike, u kvalitetnim dvoranama." 

Morali smo ga upitati i neke stvari koje bitno mijenjaju rukometnu igru, u boljem ili gorem smislu. To jest, je li igra 7 na 6 prednost ili mana, je li to već pročitano i ima li smisla,te što misli o ograničenju napada u rukometu, jer su suci dosta nedosljedni po tom pitanju, a takvo nešto nedavno je predložio i veliki Nikola Karabatić.

"U nedostatku ozbiljnih rješenja na bekovskim pozicijama igra 7 na 6 može biti dobro rješenje, ja sam to prakticirao u Zagrebu, jer nisam imao dobrih bekova, ali sam imao dosta kreativnih igrača koji su mogli riješiti taj problem. Sjajna je bila suradnja Gadža-Šipić. Ali nisam to igrao kada se lomi utakmica, kada vodimo ili postoji opasnost primanja lakog podatka. Ni u jednom sportu nema prirodnog puta za dobiti igrača više u utakmici. Pomalo je to apsurdno pravilo, ljudi koji brinu o tome trebali bi povesti računa, nisam neki pobornik tog pravila, ali kad je već tu, zašto ga ne iskoristiti u nekim situacijama. 

To bi bilo jako dobro, ali da se prvo definiraju pravila. Na primjer, hoće li se zaustavljati vrijeme kod svakog prekida, ili kada lopta ode u aut. Smartam da bi trebalo pustiti neko slobodno vrijeme, a možda stopati nakon prekida 5-7 sekundi. Promijenilo bi to dosta način igre, olakšalo sucima. Ali, kada razgovarate sa sucima oni žele imati što veći utjecaj u igri. Ograničenje napada bi bilo dobro, ali morala bi se napraviti još neka dodatna ulaganja, npr. postaviti neke semafore na vidna mjesta , kao što je u košarci."

Za kraj , ovog velikog igrača i trenera, ali i kao opuštenu i jednostavnu osobu, pozvali smo u Kiseljak na druženje, a on nas je ugodno iznenadio rekavši kako zna za Kiseljak, i kako će naredni tjedan biti u blizini, točnije u Vogošći koja je malo na drugoj strani, te kako će jednom prilikom doći u posjetu gradu i RK Kiseljak. 

 

BM/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Trofejni igrač i trener

vujoo.jpg

 

Svjetsko prvenstvo u rukometu došlo je do četvrtzavršnice, a naš naredni sugovornik velika je rukometna faca. Igračku karijeru počeo je u Lovćenu, odakle je prešao u Metaloplastiku, s kojom osvaja dva Kupa prvaka. Čak pet godina proveo je u španjolskoj Barceloni, s kojom je osvojio i Ligu prvaka, a umirovio se u Granollersu. Za reprezentaciju Jugoslavije upisao je 183 nastupa i postigao 783 pogotka. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvaja po zlato i srebro na Olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima. Proglašen je najboljim rukometašem Jugoslavije 1986, a dvije godine kasnije i najboljim igračem po izboru IHF-a. 

Trenersku karijeru počeo je u Ciudad Realu, vodio je Vardar s velikim uspjehom, kao i PPD Zagreb. Bio je izbornik reprezentacija Srbije i Crne Gore, Makedonije i Slovenije, s kojom je osvojio brončanu medalju 2017. godine na Svjetskom prvenstvu nakon dugog posta. U susretu za treće mjesto pobijedili su Hrvatsku nakon velikog preokreta.Nedavno je preuzeo ekipu banjalučkog Borca, na opće iznenađenje. No, sam ističe kako mu je trebao novi izazov u karijeri, pogotovo u ovim koronavremenima. Riječ je o Veselinu Vujoviću, temperamentnom, ambicioznom i energičnom treneru, koji je bez obzira na činjenicu da je proteklih dana dao veliki broj intervjua, izdvojio vrijeme i za Artinfo .

"Pa i nisam još imao vremena da se snađem u Banja Luci, jer je po dolasku odmah napravljen neki medijski atak na mene. Sve novine i portali prenijeli su vijest o mom dolasku, i odmah su uslijedila pitanja kako, otkud to. U tijeku je i Svjetsko prvenstvo, i povodom toga dao sam dosta izjava. Onda smo otišli u Teslić na kratke pripreme, jer se u Banja Luci igra balon Druge Aba lige. Ali zapravo taj nam je odlazak dobro došao, napravili smo mali team building, bolje sam upoznao igrače, odradili smo zadano.Vratili smo se u subotu, a danas putujemo u Živinice na prvu prijateljsku utakmicu, tako da nisam imao vremena upoznati grad", započinje naš razgovor odlični trener.

Kakvi su prvi utisci o klubu, ima li kvalitete? Spominju se i neka pojačanja,ima li napretka na tom polju?

"Klub sam dobro upoznao , kao i igrački kadar, i uvidio sam neke nedostatke u ovom rangu.U potrazi smo za pojačanjima, konkretno tražimo desnog beka i golmana, ali nam slabo to ide. Općenito u Bosni smatraju da se pojačanje može dovesti za 500 tisuća maraka, a u realnim okvirima to nije pojačanje, nego član kluba. Problem nam predstavlja i ozljeda kapetana Čelića, koji je ozlijedio zadnju ložu, Lukić ima rupturu Ahilove tetive i vjerojatno je izgubljen za ovaj dio sezone, a on je možda i bio najbolji igrač Borca u prvom dijelu sezone. Tako da osim pojačanja u stručnom stožeru praktički još nemamo igračkih pojačanja. "

Borac je trenutno na diobi prvog mjesta Premijer rukometne lige sa Slogom iz Doboja. No, sedam momčadi je unutar šest bodova, Izviđač je samo bod iza tako da Borac očekuje vrlo zanimljiva i neizvjesna borba za titulu. Također, banjalučki premijerligaš igra osminu finala EHF Euro kupa protiv slovenskog Gorenja, koje je iznenađujuće lako izbacilo finski Cocks u šesnaestini, ekipu koja je stabilna i vrlo nezgodna.

"Slagao bih vam kad bih rekao da sam upoznat sa stanjem u Premijer ligi, nadam se da ću kroz prijateljske susrete s premijerligašima malo dobiti bolju sliku, a sve utakmice su na youtubeu, i to ću također svakako pogledati. Ne treba biti pretjerano pametan i reći da su po rezultatima Sloga, Ljubuški i Sloboda naši najveći konkuretni, odavno prvenstvo nije bilo ovako zanimljivo.

Kada je taj par izvučen, mislio sam da Gorenje nema šanse za prolazak, Cocks je ekipa koja igra važnu ulogu u eurokupovima proteklih godina, uvjerljivi su prvaci svoje zemlje.Ali Gorenje ih je lagano izbacilo, a samim tim i preuzeli ulogu favorita i protiv nas. Mi ćemo do tog susreta pokušati dovesti nekoliko igrača, ali i ako ne dovedemo, nećemo se predati. Oni su favoriti, ali nismo autsajderi i sigurno imamo svoje šanse. "

Prije samog početka prvenstva Vujović je, kao i većina rukometne javnosti, bio uvjeren da Hrvatska može dogurati daleko. Istog je stava bio i nakon remija s Japanom, ali Kauboji nisu uspjeli pronaći pravu igru. Izgledalo je sve to mlako i bezidejno.

"Slažem se s vašom konstatacijom, zapravo ste sami i odgovorili na pitanje. Nastup Hrvatske na prvenstvu je stvarno neuspjeh, bez obzira što Lino Červar tvrdi suprotno.On je izjavio i da ovo prvenstvo nije važno, ali svako prvenstvo je važno. Hrvatska je par dana prije prvenstva igrala susret EHF Euro kupa sa Španjolskom, odigrala odlično i pobijedila, bili su rastrčani i raspoloženi. Nakon te utakmice malo je tko očekivao ovakav nastup, od prve do zadnje utakmice ne zna se koja je bila gora. U trenutku kada im je utakmica s Danskom nudila mogućnost prolaska, ja sam očekivao i bolju igru i više borbe, ali oni su se jednostavno predali i ni u jednom segmentu igre nisu mogli parirati. Pokazalo se da je to ozbiljan problem, koji će morati rješavati. Červar je najavio ostavku , u nezgodnom trenutku, a uskoro su i kvalifikacije za Olimpijske igre. Ne bih im bio u koži. "

Vujovića mediji, ali i velik dio navijačke reprezentacije želi na izborničkoj poziciji. Mi ga nismo to htjeli pitati, ali ovaj 60-godišnji strateg ističe kako mu laska to, ali i da ozbiljnih ponuda za preuzimanje kormila reprezentacije nije niti bilo. 

"Godinama sam u sličnoj situaciji, kad god se negdje mijenja izbornik, ja sam neki kandidat u natpisima. Vjerujem da i ove godine neće doći do preuzimanja Hrvatske, jer valjda bih do sada dobio neki poziv ili signal. Ne znam hoće li se okrenuti iskusnijim trenerima ili će netko od mlađih dobiti priliku, možda je logično da priliku dobije Hrvoje Horvat, trener Nexea, koji je bio pomoćnik. Tko god da bude, želim mu svu sreću."

Ni Sjeverna Makedonija ni Slovenija nisu se proslavili na prvenstvu. Makedonci su ispunili cilj, ali zapravo niti u jednoj utakmici nisu bili u egalu dulje od 15 minuta, osim u toj protiv slabašnog Čilea. Slovenija je , pak, najavljivala medalju, ali zapeli su u drugom krugu. 

"Nekako sve zemlje ex-yu, kako ih vi zovete, trenutno nisu prave. Osvrnuo bih se na Bosnu i Hercegovinu, koja je jako loše odigrala kvalifikacije protiv Estonije. Slovenija je napravila ozbiljan kiks jer je imala otvoren put, Makedonija je odigrala loše. Neke zemlje koje nisu toliko ozbiljne kao što su Brazil,Argentina, Tunis bolje su se prezentirale nego ove reprezentacije. Ne znam što je problem, ali glupo je da se netko vadi na koronu, korona je svuda, i u Francuskoj i u ostalim zemljama. Za ozbiljnu su analizu ovi neuspjesi. "

Legendarni Kiril Lazarov i na ovom je prvenstvu bio glavna karika, osoba koja je punoljetna u reprezentaciji Makedonije, dugo godina stožerni igrač i jedina top klasa. 

"Teško će Makedonija naći zamjenu za Lazarova, u ovom trenutku je nemoguće naći takvu kvalitetu, takav rang i karakter. Ne vidim od ovih mladih igrača nekoga tko bi ga mogao zamijeniti.Uopće nemaju taj fond mladih igrača koji bi mogli da se suprotstave i urade nešto u modernom rukometu. Imat će ozbiljnih problema da naprave stabilnu reprezentaciju, ti njihovi mladi igrači u inozemstvu nemaju veliku minutažu. Čeka ih težak zadatak povratka rukometa. Iznenadili su me i u pristupu, svaka reprezentacija koja iole može trčati lagano im je zabijala pogotke. Lazarov više ne može, Stole nije bio pravi. "

Danas se igraju četvrtfinalni susreti. Francuska, Švedska i Danska su veliki favoriti protiv Mađarske,Katara i Egipta. Norveška i Španjolska igraju klasik. 

"Od četvrtfinalnih ogleda, možda bi Katar mogao iznenaditi Švedsku. Katar je iznenadio i samim plasmanom u 1/4 finala, Rivera je još jednom pokazao da je odličan trener.Povratak Capotea donio je širinu na vanjskim pozicijama, Marzo je ozbiljan igrač. Najzanimljiviji će biti sraz Norveške i Španjolske, sudar dvaju odličnih reprezentacija. Francuska je lošom igrom stigla do četvrtfinala, ali oni znaju kako se osvajaju medalje, imaju i kvalitet i snagu. Švedska je stigla desetkovana, ali je napravila dobar rezultat, Mađari su igrali sjajno sve do posljednje utakmice. Budući da se Norveška i Danska mogu sresti u polufinalu, predviđam finale Francuska i netko od Skandinavaca, možda Danska. Danska je prejaka mašina za Egipat, koji se mučio i protiv Rusije,Bjelorusije,Slovenije, nemaju slabu kariku, svi igrači drže ritam. "

Vujović se osvrnuo i na organizaciju prvenstva svijeta :

"Dugo se vijećalo hoće li se prvenstvo održati, vidim da se svi žale, bilo je dosta propusta i problema. To će ostaviti jednu ružnu sliku na ipak kvalitetno prvenstvo. Dosta znači i nedostatak publike, u kvalitetnim dvoranama." 

Morali smo ga upitati i neke stvari koje bitno mijenjaju rukometnu igru, u boljem ili gorem smislu. To jest, je li igra 7 na 6 prednost ili mana, je li to već pročitano i ima li smisla,te što misli o ograničenju napada u rukometu, jer su suci dosta nedosljedni po tom pitanju, a takvo nešto nedavno je predložio i veliki Nikola Karabatić.

"U nedostatku ozbiljnih rješenja na bekovskim pozicijama igra 7 na 6 može biti dobro rješenje, ja sam to prakticirao u Zagrebu, jer nisam imao dobrih bekova, ali sam imao dosta kreativnih igrača koji su mogli riješiti taj problem. Sjajna je bila suradnja Gadža-Šipić. Ali nisam to igrao kada se lomi utakmica, kada vodimo ili postoji opasnost primanja lakog podatka. Ni u jednom sportu nema prirodnog puta za dobiti igrača više u utakmici. Pomalo je to apsurdno pravilo, ljudi koji brinu o tome trebali bi povesti računa, nisam neki pobornik tog pravila, ali kad je već tu, zašto ga ne iskoristiti u nekim situacijama. 

To bi bilo jako dobro, ali da se prvo definiraju pravila. Na primjer, hoće li se zaustavljati vrijeme kod svakog prekida, ili kada lopta ode u aut. Smartam da bi trebalo pustiti neko slobodno vrijeme, a možda stopati nakon prekida 5-7 sekundi. Promijenilo bi to dosta način igre, olakšalo sucima. Ali, kada razgovarate sa sucima oni žele imati što veći utjecaj u igri. Ograničenje napada bi bilo dobro, ali morala bi se napraviti još neka dodatna ulaganja, npr. postaviti neke semafore na vidna mjesta , kao što je u košarci."

Za kraj , ovog velikog igrača i trenera, ali i kao opuštenu i jednostavnu osobu, pozvali smo u Kiseljak na druženje, a on nas je ugodno iznenadio rekavši kako zna za Kiseljak, i kako će naredni tjedan biti u blizini, točnije u Vogošći koja je malo na drugoj strani, te kako će jednom prilikom doći u posjetu gradu i RK Kiseljak. 

 

BM/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.