ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Državna nagrada za sport

nagrada ekipa sport gudelejv

Bosanskohercegovački plivač i olimpijac Mihajlo Čeprkalo dobitnik je Državne nagrade za sport za 2020. godinu.

Tim povodom, danas je u organizaciji Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine u Sarajevu upriličena svečanost na kojoj je ovu prestižnu nagradu mladom i izuzetno uspješnom sportašu uručila ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević.

Uz čestitke laureatu, ministrica Gudeljević podsjetila je kako je polovinom prosinca prošle godine imenovano povjerenstvo za dodjelu spomenute nagrade, a koja je izabralo najboljeg od najboljih.

FNA_133119.jpg

izd 

- Od deset pristiglih prijava izabran je olimpijac Mihajlo Čeprkalo, čija je biografija zaista impresivna – kazala je Gudeljević, navodeći neke od uspjeha ovog 22-godišnjeg sportaša, uključujući zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju osvojene na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj 2016. godine, te četvrto mjesto na Europskom olimpijskom festivalu za mlade 2015. godine, kao i 26. mjesto na Svjetskom prvenstvu iste godine, te 36. na Olimpijskim igrama 2016. godine, gdje je Čeprkalo bio najmlađi plivač na utrci na 1.500 metara kraul stilom.

Radi se o sportašu koji je dosada osvojio više od 500 medalja i 30 pehara na međunarodnim natjecanjima i koji je trenutno rekorder Bosne i Hercegovine u 60 disciplina.

Gudeljević je izrazila očekivanje da će Čeprkalo, i pored brojnih problema s kojima se sportisti susreću, nastaviti nizati dobre rezultate.

Istovremeno, pozvala je sve koji su uključeni u donošenje odluka u oblasti sporta, da konačno pristupe sistemskom rješavanju finansiranja sportista, te tako ubrzaju razvoj sporta i osiguraju bolje uvjete za sve sportiste i sportske djelatnike u Bosni i Hercegovini.

Uz zahvalnost povodom dodjele Državne nagrade za sport, Mihajlo Čeprkalo naglasio je kako će se potruditi da ovo laskavo priznanje opravda još boljim rezultatima i plasmanima, na europskom, svjetskom i olimpijskoj razini.

 

FNA_133117.jpg

 

 

 

FENA

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17