ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Fojnica

kk sbk foj skups

U prostorijama Lječilišta „Reumal“ Fojnica, održana je redovna godišnja
Izvještajna Skupština Kantonalnog košarkaškog saveza SBK/KSB, u suorganizaciji s KK „Star“ Fojnica, domaćinom Skupštine.
Skupštinu je predvodio Tahir Mahalbašić, predsjednik Skupštine KKS SBK/KSB a nakon pozdravnih riječi i upoznavanja s dnevnim redom, konstatirano je da je na Skupštini prisutno 20 ovlaštenih
delegata iz 10 košarkaških klubova s područja KKS SBK/KSB. Također, na Skupštini su bili prisutni i predstavnici Sudijske organizacije KKS SBK/KSB, predvođeni komesarom za suđenje, Asefom Kasum.
Na Skupštini nisu sudjelovali delegati iz sljedećih klubova: KK „Vodopad“ Jajce, KK „BHN BC“ Bugojno, KK „Basket time“ Bugojno, KK „Sloga“ Gornji Vakuf/Uskoplje i KK „Busovača“ Busovača.
Prije službenog dijela Skupštine, prisutnima se obratio i načelnik Općine Fojnice, Sabahudin Klisura.
Načelnik je svim prisutnima uputio riječi dobrodošlice, te poželio dobar i produktivan rad.

Izvješće o radu Saveza, podnio je predsjednik UO KKS SBK/KSB Suad Hodžić. Pobrojane su aktivnosti koje je Savez, zajedno sa svojim članicama, uspješno realizirao u ovom pandemijskom vremenu odnosno tijekom čitave 2020. godine. Također, delegati su upoznati i sa planovima, te nizom planiranih aktivnosti.
Financijsko izvješće za 2021. godinu, podnio je tajnik KKS SBK/KSB, Igor Bošnjak.
Nakon kratke diskusije, savjeta i uputa za još bolji rad Saveza u budućnosti, delegati Skupštine jednoglasno su usvojili spomenuta izvješća.
Pod tekućim pitanjima, od svih prisutnih, pohvaljen je trenutni saziv UO KKS SBK/KSB, kao i rukovodećih ljudi Saveza. Istaknuti su pomaci koje je trenutni saziv Saveza predstavio i realizirao, počev od prvog dana nakon biranja na Izbornoj Skupštini, 25.9.2019.
Nažalost, na Skupštini nisu prisustvovali predstavnici KS BiH, predstavnici resornog Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBK/KSB, kao ni predstavnici Sportskog saveza SBK/KSB, iako su im na vrijeme uručeni pozivi.
Predstavnici KS BiH su opravdali svoj izostanak sa Izvještajne Skupštine, te obećali u što skorije
vrijeme organizirati radni sastanak u Sarajevu sa delegacijom KKS SBK/KSB. Kako su predstavnici Saveza istaknuli na Skupštini, vjeruju da će ovaj radni sastanak biti početak promjena i stvaranja boljeg statusa KKS SBK/KSB u krovnom Savezu, te da će u što skorije vrijeme, sve članice Saveza, ali i
sam Savez biti dodatno podržane i sa viših nivoa, ali i od strane resornog Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta.
Sigurno je KKS SBK/KSB jedan od organiziranijih Saveza pri Sportskom savezu SBK/KSB, a također i vodeći po broju svojih članica, košarkaških klubova, koji broje oko 1200 mladih košarkaša i košarkašica, koji kvalitetan rad trenera sa područja SBK/KSB, u velikom broju slučajeva sasvim
zasluženo šalje u još više, kvalitetnije nivoe natjecanja, kako u BiH, tako i u inostranstvo.
Vrijedi spomenuti da iz KKS SBK/KSB trenutno djeluje pet muških seniorskih ekipa: KK „Promo“ Donji Vakuf u Premier Ligi BiH, KK „Busovača“ u Ligi HB, te KK „Travnik“ Travnik, KK „Iskra“ Bugojno i Škola košarke „Prvi koš“ Vitez, koji nastupaju u A2 Ligi.

Veliki broj igrača i igračica kroz sve prethodne sezone su redovni kandidati, kako za mlade, tako i za seniorske košarkaške reprezentacije i BiH i Hrvatske.
Zbog svega pobrojanog, svih rezultata, ali i aktivnosti koje planiraju u budućnosti, usudimo se reći da je konačno vrijeme da KKS SBK/KSB, ostvari i dobije status kakav zaslužuje već duži niz godina.

Nakon službenog dijela Skupštine, svi prisutni su, uz večeru, u opuštenijoj atmosferi razmijenili iskustva i savjete, koju je osigurao KK „Star“ Fojnica, predvođeni domaćinom Samirom Kučukom.

bhbasket.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17