ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Predstavljanje ekipa

wiencek.jpg

 

U skupini A Svjetskog prvenstva u rukometu Njemačka će igrati protiv Mađarske , Zelenoortskih otoka i Urugvaja.

Na prvi pogled Njemačka se izdvaja kao prvi favorit, no možda i nije tako. Nijemci su na prošlom Europskom prvenstvu ostali bez borbe za medalju, a na SP-u 2019. osvojili su drvenu medalju. Logičan slijed bi bio napasti odličje u Egiptu, ali neće biti lako. Izbornik Gislasson muku muči sa sastavom.Čak sedam rukometaša odbilo je igrati, iz sigurnosno-obiteljskih razloga.

Ozlijeđeni su Semper i Suton, a nema niti Weinholda,Wienceka, Wiedea,Pekelera, Lemkea. To su ozbiljni izostanci, a naročito će biti pogođena obrana. Pekeler i Wiencek biili su stožerni igrači, i često su svojom čvrstoćom ali i prgavošću dobivali utakmici. Dalje, nema Fabiana Wiedea, nezgodnog ljevaka, a ljevaka ionako uvijek nedostaje.

Izbornik i dalje najavljuje napad na medalju, ali je li to realno. Novi problemi su se javili i s koronavirusom, zaražen je vratar Heinevveter, nije isključeno da još netko bude zaražen.

No, na vratarskim pozicijama imaju Wolffa i veterana Bittera, što je sasvim dovoljno. Gensheimer je daleko od onog nekadašnjeg, ali i dalje prvi izbor na lijevom krilu, zamjena će biti Schiller iz Goppingena. Pozicija lijevog vanjskog je standardno pokrivena, tu su Bohm, Dissinger, Kuhn i Drux. Na ovoj poziciji islandski stručnjak dosta može rotirati, vjerojatno će biti dosta minutaže za sve.

Dugo se njemačka muči s organizacijom igre, a tako bi moglo biti i ove godine. Weber, Knorr, Michalzik su srednjaci, nitko od njih nije ništa više od prosjeka.

Hafner prednjači na desnom vanjskom, a uz njega tu su Schmidt i Metzner. Zanimljivo, desno krilo bi moglo biti jače od lijevog, nakon dugo godina. Kastening se pokazao jako dobrim, a tu je i Tobbias Reichamnn.

I na poziciji pivota su solidno pokriveni,Golla,Kollbacher I Firnhabber mogli bi popuniti tu poziciju.

Pravi ispit u skupini Njemačka će imati protiv dobre Mađarske, koja uvijek može odigrati dobru utakmicu, pogotovo sada kada je u sastavu najbolji igrač Lekai, a tu su još i Bodo,Balogh i ostala družina.

Prednost Njemačke je činjenica da u sastavu imaju samo 2 igrača izvan Bundeslige, vratara Wolffa iz Kielcea i Dissingera iz Vardara. Dobro se poznaju, a Gislasson će se potruditi da obrana ponovo bude forte. Drugi krug će svakako dohvatiti, no teško da mogu u borbu za medalje.Ova skupina križa se sa onom u kojoj su Brazil,Španjolska,Poljska i Tunis.

No, nikada ne otpisujte Nijemce !

 

artinfo.ba/BM

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17