ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Visočani uspješni

tekvandozagreb proglasenje

Na 8. otvorenom europskom klupskom prvenstvu u taekwondou, koje se održano u Zagrebu, bh. natjecatelji osvojili su 15 medalja.

Bosnu i Hercegovinu je na ovom natjecanju predstavljalo 28natjecatelja iz devet klubova, a najbolje rezultate u kategoriji kadeta i juniora ostvarili su Ada Avdagić iz Taekwondo kluba Sarajevo koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniora -42 kg, te Fahrudin Adilović iz ekipe Bosna Visoko koji se okitio zlatom u kategoriji kadeta – 57kg, priopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

Bronzane medalje osvojile su kadetkinje ekipe Brčko, Milica Vasić u kategoriji -37kg i Jelena Vasić u kategoriji -45kg, te juniori Njegoš Pantić iz ekipe Jopa, kategorija -51kg, i Nadina Mehmedović iz Taekwondo akademije Tešanj u kategoriji juniora -63kg.

U kategoriji seniora odličan rezultat ostvarila je ekipa Taekwondo klub Novi Grad sa ukupno šest medalja, od čega četiri zlatne.

Prva mjesta osvojili su Nedžad Husić (-68 kg), Jusuf Ali Rašidagić (-80 kg), Džejla Makaš (-49kg), Katarina Kraišnik (-53kg), srebrenu medalju osvojio je Sadmir Habibović (-63kg), dok je bronzani bio Timur Subašić (-74kg).

Član ekipe Mladosti Erol Nući osvojio je zlatnu medalju u kategoriji seniora -87kg, dok je srebro osvojila njegova klupska kolegica Dora Marušić u kategoriji seniora -73kg. Srebrena je bila i Ivana Šarenac u konkurenciji seniora, kategorija -67kg iz ekipe Brčko.

Ovo je prvo veliko natjecanje u taekwondou nakon početka pandemije.

Iz Taekwondo saveza BiH  podsjećaju da će Bosna i Hercegovina, točnije grad Sarajevo biti domaćin Europskog prvenstva za seniore u olimpijskim kategorijama, te Europskog prvenstva za kadete od 10. do 13. prosinca ove godine.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17