ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Zagreb

taekwando

Foto/TKD Savez BiH

 

Taekwondo klubovi Bosne i Hercegovine nastupit će na Osmom otvorenom europskom klupskom prvenstvu u taekwondou, koje će biti održano u Zagrebu od 21. do 25. studenog.

BiH će na ovom prvenstvu predstavljati 27 natjecatelja iz devet klubova, priopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

Iz Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo nastupit će Ajna Makaš, David Marušić, Džejla Makaš, Emir Kaljanac, Jusuf-Ali Rašidagić, Katarina Kraišnik, Nedžad Husić, Sadmir Habibović i Timur Subašić.

Iz Taekwondo kluba Željezničar nastupit će Ema Kurić, Faris Korjenić, Lamija Zimonjić, Riad Kozić, dok isti broj takmičara ima Brčko za koji nastupaju Ivana Šarenac, Jelena Vasić, Milica Vasić i Mirjana Vasić.

Po dva takmičara nastupit će iz Taekwondo kluba Sarajevo (Ada Avdagić i Ira Grgić), Taekwondo akademije Tešanj (Nadina Mehmedović i Sabina Balić) i Mladosti (Dora Marušić i Erol Nuci), dok će po jednog predstavnika imati ekipe Bosna Visoko (Fahrudin Adilović), Fojnica (Marija Štetić) i Jopa (Njegoš Pantić).

Promotor događaja je Europska taekwondo federacija, a organizatori su Taekwondo klub Jastreb i Taekwondo klub Karlovac.

Borbe će se održavati u Kristalnoj dvorani hotela "Westin", a sudionici će boraviti u svojim sobama, gdje će pratiti livestream i dolaziti na borbu kada budu pozvani, uz posebnu protuepidemijsku pripremu kroz sobu za zagrijavanje i sobu za dezinfekciju.

Ovo je prvo veliko takmičenje u Taekwondo nakon početka pandemije. Grad Sarajevo će biti domaćin Europskog prvenstva za seniore u olimpijskim kategorijama, te Europskog prvenstva za kadete u decembru ove godine.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17