ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Analiza

 RONALDO_MBAPPE.jpg

 

Kada netko tko nije gledao utakmicu pročita ovaj naslov, pomislio bi da su Francuska i Portugal ponudili festival nogometa. Naprotiv, odigrali su bez pogodaka i bez skoro ikakvih prilika.A baš zato je Francuska svjetski, a Portugal europski prvak.

Jednostavno, sigurna igra donosi rezultate. Sinoć su se obje ekipe odlično branile, trudile se uspavati protivnika. Bitno je bilo ne pogriješiti, a naprijed ako se otvori, otvori. Dojam je da su igrali i 200 minuta mreže bi i dalje mirovale. Santos i Deschamps nisu odstupali od svojih taktičkih postulata.

U takvoj utakmici obje su ekipe imale visok postotak točnih dodavanja, Francuska 86 posto, Portugal 89. Bila su to uglavnom alibi dodavanja, a jedan Adrien Rabiot je imao samo tri pogrešna dodavanja, kao i Mbappe i Varane, a Kimpembe samo dva. Giroud praktično nije ni primao loptu, pokušao je biti martinela. Napadač koji u 75 minute 18 puta dotakne loptu. I bez obzira na sve i dalje se bori. E baš zato će uvijek imati mjesta u redovima Trikolora, i baš zato je Benzema daleko od reprezentacije. Jednostavno, Deshamps traži apsolutnu podređenost momčadi, beskompromisnu trku i složio je čvrsti mozaik.

Vezni red Portugala malo je bio nesigurniji u dodavanjima. No, zato je obrana odigrala odlično. Nevjerojatni i svevremenski Pepe samo je jednom pogriješio u dodavanju, i odlično je čuvao mlađeg i bržeg Mbappea. Isti taj Pepe često griješi u Portu, ali ovaj sustav mu savršeno odgovara u portugalskoj reprezentaciji. Njegov kolega na stoperskoj poziciji Dias zaradio je žuti karton nakon laktanja s Giroudom, ali je također jako malo griješio, tek je dvaput loše poslao loptu. No, to ne znači nužno da će se uklopiti u Manchester City, koji ipak preferira drugačiji stil igre.

Najviše su griješili Fernandes i Pogba, i to samo zato što su bili spona, i morali su iznositi loptu i pokušavati kreirati nešto.

Taktički je to bila najdiscipliniranija utakmica dana,i obrambeno za sve udžbenike.

Obje ekipe se u napadu oslanjaju na individualnu kvalitetu igrača poput Ronalda, Silve,Mbappea i Griezmanna. Ukoliko ih protivnik napadne, upada u stroj, ali ukoliko se malo povuče i napadne ih njihovim oružjem, tada može biti jako nezgodno.

Sigurna igra i obrana donose rezultate, koliko god to gledateljima bilo mrsko. A možda bi s takvom igrom Hrvatska već sada imala i zlatnu medalju. Možda sa baš ovog minulog SP-a iz Rusije, kada su u finalu odigrali možda i najbolji susret, ali svejedno su poraženi jer su pokušali igrati dopadljiv nogomet. Možda bi zaustavili Portugal 2016, koji ih je uveo u sistem svoje igre, a onda iskoristio jedinu grešku i zabio za pobjedu...

 

artinfo.ba/BM

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17