• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

Samo Gošk za nastavak

select_lopta.jpg

 

 

Održan je još jedan video-sastanak klubova Prve lige FBiH. Na njemu je dogovoreno da nastavka sezone neće biti. Kako piše na službenoj stranici Goška iz Gabele, samo je ovaj klub bio za nastavak, dok su ostali bili protiv. Ostalo je samo da odluku potvrdi Izvršni odbor NS BiH.

"Zbog naših ulaganja u ovu sezonu kako u igrački kadar, tako i u infrastrukturu, a i činjenica da smo se plasirali u 1/2 KUP-a BIH te mogućnosti borbe za prvo mjesto u Prvoj ligi FBIH inzistirali smo na tome da se prvenstvo nastavi kao i da nam se omogući nastavak odigravanja KUP-a, nažalost nismo dobili potporu ni od koga u tome.
Moramo priznat da nam u ovom trenutku nije jasno kako će klubovi koji su se danas izjasnili da su protiv nastavka prvenstva započeti novu sezonu tj.novo prvenstvo ako nisu u mogućnosti nastaviti ovo prvenstvo.
Vjerovatno će se desit presedan u SVJETU da će se na 50%+1 utakmica odigranog prvenstva priznat trenutni rezultati na tablici Prve lige FBIH, ali pošto nažalost živimo u zemlji "apsurda" gdje je sve moguće tako će bit i ovo moguće,iako takvu situaciju ne poznaju nikakve propozicije i nijedan Pravilnik NS FBIH.
Na kraju se pitamo da li ima smisla više bavit se ovim poslom, biti sportski djelatnik, ulagat u klubove, u infrastrukturu, da li će poslje svega igrači koji egzistiraju u ovoj ligi imat više volje igrat nogomet jer je ovo veliki udar na njihovu egzistenciju i sl.
Mišljenja smo da će ovo vratit nogomet u BIH u neka davna vremena ma šta to značilo.
Lijep Vam pozdrav i do nekih novih vremena, novih pobjeda, novih zajedničkih radovanja i uspjeha.
Svako dobro Vam želimo, kao i nogometu u BIH!", navode na službenoj stranici GOŠK-a.

 

Ovo bi trebalo značiti da je Olimpik novi/stari premijerligaš.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17