ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Bugojno

lopta rukomet

Nakon uspjeha članova Muškog rukometnog kluba Iskra koji su prošle godine izborili plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, u Bugojnu je osnovan Ženski rukometni klub Iskra 2020.

- Osamdesetih godina bila sam igračica Iskre i veoma sam sretna što se sve ovo ponovo pokreće, i što je došlo do osnivanja kluba. Drago mi je i zbog djevojaka koje će, vjerujem, nastaviti šampionski put nekadašnjeg kluba - kazala je novoizabrana predsjednica Uprave ŽRK Iskra 2020 Hidajeta Zukić. 

Prvi čovjek bugojanskog rukometa Asim Šahman vjeruje kako će u "skoroj budućnosti poklonici sporta biti u prilici da gledaju bugojanske rukometašice dok igraju, bore se i jednog dana, možda, ponovo uključe u borbu za titulu prvaka države".

- Zbog propisa Rukometnog saveza BiH koji kažu da klub koji se isključi iz takmičenja i prestane s radom mora pauzirati tri godine, nismo mogli klubu ostaviti njegovo staro ime. Ali, našli smo modus i formirali klub koji će imati manje obaveze prema Rukometnom savezu iduće sezone, a ujedno će se moći normalno takmičiti u Federalnoj ligi - naglasio je Asim Šahman.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17