ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
HŽRK Kiseljak

rukometasice turnir kis

Foto: Međunarodni turnir održan nedavno u Kiseljaku

Osnivačka skupština HRK Kiseljak održana je u nekadašnjem Lječilištu 15.travnja 1997. Sam početak rukometa u Kiseljaku datira iz nešto ranijih vremena , kada su udareni temelji. Skupštinu je ootvorio tadašnji predsjednik Sportskog saveza Kiseljak i najžešći inicijator osnutka kluba Nikica Komšić. Komšić je iznio argumentirane razloge osnivanja Kluba, a obratili su se i Radislav Stanišić Caco i Vladimir Ćuković, koji su također istaknuli potrebu za rukometnim klubom u Kiseljaku.

Razdvajanje Kluba

Klub je razdvojen na muški i ženski. Predsjednik muškog postaje Drago Žuljević, potpredsjednik Boško Nikolić. Funkciju prve tajnice i rizničarke obnašala je Smiljka Bošnjak. Trener je bio Marinko Šunjić, a njegov zamjenik Radislav Stanišić. U Upravni odbor ušli su još i Zoran Glibić i Zdravko Kusin. Božica Komšić je izabrana za predsjednicu ženskog kluba, a dopredsjednik je postao Miro Nikačević. Tajnik i rizničar je bio Dragan Sentić, a prvi trener je Vladimir Ćuković. U Upravni odbor imenovani su još i Marlena Vicić kao predstavnica igračica, te Ivica Blažević i Milka Vrebac, a u Nadzorni Jadranko Bošnjak, Slobodanka Komšić i Zlatko Iviš.

Klub je, dakle, registriran u travnju 1997., a na ljeto je donesena odluka da se uključi u natjecanje Rukometne lige Herceg-Bosne. Klub (u dvije kategorije) uključio se u natjecanje tek nakon nekoliko prijateljskih utakmica u nogama. Igrački kadar osnažen je sa nekoliko imena.

U prvoj generaciji, za HŽRK Kiseljak nastupale su : Ivona Bojo, Maja Milardović, Nikolina Milardović, Mirjana Bošnjak, Katarina Milardović,Dijana Grgić, Anita Vučić, Sanja Knežević, Darija Vrebac, Dijana Gudelj, Ana Nikačević, Vedrana Stanić, Jelena Radat, Alenka Hanžek, Bojana Petrović, Magdalena Grubešić, Ana Ivičević, Marlena Vicić, Ines Bošnjak, Monika Franjčević, Nina Mihaljević, Dubravka Marijanović, Dunja Trogrlić, Nikolina Komšić, Marijela Pavlović, Danijela Vučić, Vanja Rakita i Ivana Drmać.

Kiseljačanke su bile respektabilna ekipa a dolaskom Silve Čečure na klupu Kiseljak je teško ispuštao bodove.
No, iako je na početku išlo dobro, javili su se i problemi. Klub je bio primoran igrati domaće utakmice igrati u dvorani Osnovne škole, u kojoj uvjeti nisu bili odgovarajući. Nakon što je mlada ekipa krenula s pobjedama, iz Saveza stiže naredba da moraju igrati u dvorani koja ima odgovarajuće uvjete. Klub se morao obratiti klubovima iz Ilidže i Novog Travnika, gdje su u nastavku igrane domaće utakmice.

Kiseljačanke su izborile plasman u Premijer ligu, ali nisu imale financijske uvjete za igranje iste. Rukometašice Kiseljaka bile su "tražena roba" na rukometnom tržištu.

Kiseljak je nastavio igrati Rukometnu ligu Herceg-Bosne. Rezultati su bili i dalje dosta dobri, a omladinski pogon udarna snaga kluba.

Prva liga FBIH

Godine 2014. klub ulazi u Prvu ligu FBiH. Jedna od najboljih utakmica kluba bila je protiv bihaćkog Jedinstva u Kupu BiH. Jedinstvo je tada igralo Premijer ligu, ali je teškom mukom pobijedilo Kiseljačanke. Još jedna od značajnih utakmica odigrana je iste godine u Kreševu. Kiseljak je igrao finale turnira protiv U19 reprezentacije BiH. Reprezentativke su ipak bile bolje, ali to je bilo izvrsno iskustvo za Kiseljačanke, koje su se predstavile u sjajnom svjetlu.

Formirane su i omladinske selekcije, koje su se natjecale u regularnim ligama, i bilježile lijepe uspjehe.

 

883691_312547748872435_1811977376_o.jpg

16804052_1470491492984079_4486272478776676294_o.jpg

IMG_0334 (Kopiraj).JPG

Najpopularniji ženski sport

Od istaknutih djelatnika kluba posebno mjesto pripada Nikolini Komšić, koja konstantno radi s mladim kiseljačkim rukometašicama ali i njenom ocu, Nikicu Komšiću. Osim što igraju lige, kiseljačke igračice igraju i mnoštvo turnira diljem godine, a klub redovno i organizira iste te razvija jake veze sa sportskim prijateljima. Vrijedno se radi i sa onim najmlađim. Mini-rukometašice prave prve rukometne korake u Kiseljaku, te od samog početka izrastaju u sportskom duhu.

Klub trenutno broji preko 40 članica, te tri trenerice. Osim Nikoline Komšić, trenerice su Ivana Šimić i Mihaela Barešić.

Ženski rukomet u Kiseljaku je živ i stabilan, a sama činjenica da je najpopularniji ženski sport u Kiseljaku zaslužuje veliki respekt.

 

BM/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17