• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

EKUMENSKI-TJEDAN-U-RIJECI-Izbornik-Zlatko-Dalic-bit-ce-poseban-gost-Molitvene-osmine_ca_large.jpg

 

 

 

Proteklih dana mediji bruje o odlasku izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića s izborničke pozicije. Navodno će Livnjak voditi reprezentaciju još u utakmici protiv Slovačke na Rujevici, a potom dati ostavku i preuzeti kormilo saudijskog kluba Al Itithada. Ponuda je izdašna financijski, no to nije presudno kod Dalića.

Javna je tajna da je Daliću drag dalekoistočni nogomet, a sad bi se ponovo mogao vratiti u njega.

Izbornik se nije htio očitovati o ovim natpisima, samo je istaknuo da mu je trenutno u fokusu utakmica sa Slovačkom. Činjenica da Dalić nije htio opovrgnuti informacije daje do znanja da se ipak nešto kuha. A gdje ima dima...

Jedan od razloga odlaska je činjenica da Dalić želi otići dok je na vrhuncu slave. Ostvario je ono što nitko nije očekivao,preuzeo reprezentaciju kao vruć krompir i izborio baraž, a potom ju kroz baraž odveo na Mundijal,  uzeo drugo mjesto na svjetskoj smotri, i ukoliko odvede Hrvatsku na još jedno veliko natjecanje ostat će upisan kao najuspješniji hrvatski trener svih vremena. I sigurno da dugo neće biti nadmašen.

Drugi razlog su previranja u Savezu. Mnoštvo nepravilnosti i afera u Savezu utječu na izbornika, koji je sam isticao da je trebao biti smijenjen u slučaju eventualnog neuspjeha protiv Ukrajine 2017.godine. Dalić je djelovao pomirdbeno u odnosu hrvatskog juga i ostatka, Splita i Zagreba. Zasigurno bi mogao otići čiste savjeti i zacementirati svoj kult kod navijača.

Njegove izjave na konferencijama već dugo daju naslutiti nepovjerenje i nezadovoljstvo. Često se provlači ono "ako ja budem tu"...

Nešto se šuška, a što saznat ćemo nakon utakmice sa Slovačkom na Rujevici.

 

BM/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17