slackline vlasic

U prelijepom ambijentu planine Vlašić, iznad vodopada Ugrić visokog 15 metara, svoju vještinu balanasiranja na 2,5 centimetara elastičnoj traci u subotu su pokazali „slackline“ majstori iz njemačkog Lajpciga.

Jedan od organizatora Adin Pinjo kazao za Avaz je kazao da se ispod vodopada Ugrić okupilo dosta ljudi iz cijele Županije.

 

Vodopad je visok 15 metara, ali je traka postavljena iznad njega pa su „slackline“ majstori hodali na visini od 25 do 35 metara.

Bio je ovo nastavak dvodnevne radionice, koja je započela u Travniku dan prije kada su akrobate hodale na tračici razapetoj između zgrada „Parnjače“ na visini od 30 metara.

Lajpcig je inače prijateljski grad Travnika, gdje je stigla ekspedicija od 50 ljudi, a među njima je i desetak balans-majstora.

Šta je "slackline"

„Slackline“ je zabavna vježba balansa prilikom koje se obično koristi najlonska ili poliesterska rastezljiva guma (gurtna) zategnuta između dvije tačke (drveće, stijene, stubovi itd.), a u ovom sportu najvažnija je ravnoteža. Ovaj način vježbe zdrav je za tijelo i um, te brojni sportisti također koriste ovu disciplinu za održavanje forme, ali mnogi “slackaju” samo zbog zabave. „Slackline“ je nastao u kalifornijskoj dolini Josemiti među ambicioznim penjačima osamdesetih godina prošlog stoljeća, a sada je rasprostranjen po cijelom svijetu i okuplja sve više zaljubljenika.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17